Diverse zaken uit de bestuursvergadering van december 2017

-Miguel Walraven, trainer van de 1e selectie, stopt aan het eind van het seizoen.

-Wil iedereen die de contributie nog niet heeft betaald, dit spoedig doen.

-We hebben een contract afgesloten met de VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Wat houdt dit in?

De VTON voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Zo werken ze met plezier aan hun ontwikkeling.

HOE WERKT HET?

Trainers volgen een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod: Technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Gedurende het jaar werken trainer en spelers gericht aan deze doelen met meer dan 700 klant- en klare trainingen. De methode ondersteunt met coach, tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal digitaal op zijn tablet of telefoon.

WAT LEVERT HET OP?

De spelers voetballen met meer plezier en ontwikkelen zich "spelenderwijs" naar hun potentieel. Trainers worden ontzorgd op de inhoud en kunnen zich richten op het coachen. Binnen de verenigingen zijn visie, leerlijn en planning centraal geborgd. Daardoor is er continuïteit, zelfs als trainers elkaar afwisselen. De methode maakt van een jeugdafdeling een jeugdopleiding.

Namens het bestuur,

Sjako Schipper, secretaris