WebsiteBannerSindsV2

1e elftal vvw

KAMPIOEN! Wolfaartsdijk 1 - FC De Westhoek 1

vv Wolfaartsdijk 1 – De Westhoek 1 , 22 April 2023 

Vandaag kon het dan gebeuren. Op de dag af en dus precies ( !! ) 28 jaar geleden vierde Wolfaartsdijk 1 zijn laatste kampioenschap, toen in de 2e Klasse van de Afdeling Zeeland. 

Er moest dan wel gewonnen worden van De Westhoek én nummer 2 op de ranglijst Herkingen’55 mocht niet winnen op bezoek bij Smerdiek. Bij een gelijkspel van Wolfaartsdijk moest Herkingen ’55 verliezen. 

Verschillende scenario’s dus waarbij Wolfaartsdijk het in alle gevallen niet zelf in de hand had.  

Met een voorsprong van 12 punten had de koploper een enorme marge en was het dus een kwestie van tijd voordat de kampioensschaal naar boven kon worden gestoken. Maar wat is er mooier dan dat op het eigen voetbalveld én ongeslagen te laten gebeuren? Alle voorbereidingen waren getroffen, het bier en de champagne stond koud, de bloemen waren besteld, de Burgermeester was ingelicht en de KNVB was ook aanwezig. Veel publiek vanzelfsprekend en ook de weersomstandigheden waren prima. Geen wind, lekker van temperatuur en daarnaast ook nog een strakke grasmat. 

De week voorafgaand aan deze wedstrijd werd er ontspannen getraind om alles heel te houden en de spanning voor zo ver aanwezig zo veel mogelijk te neutraliseren. Voordelen van een jonge selectie is de gretigheid en het enthousiasme maar aan de andere kant ook de onervarenheid. Geen enkele selectiespeler was met een 1e elftal al eens kampioen geworden en wat zo’n wedstrijd spelen dan aan nervositeit meeneemt.. je weet ‘t niet.  

Helemaal onervaren kon deze groep ook niet genoemd worden want in de slotfase van het vorige seizoen waren ook al een aantal beslissingswedstrijden gespeeld inclusief een nacompetitiefinale.  

In de bespreking was de bedoeling duidelijk. Eerst maar eens naar de goeie kleur spelen, de duels winnen, scherp op de tweede bal zijn en vooral genieten. 

De Westhoek had ook nog belangen. Ze stonden bovenaan in de 3e periode en de nacompetitie halen was ze vorig seizoen ook gelukt. Toevalligerwijs strandde dat avontuur voor hen toen in de halve finale tegen Wolfaartsdijk. 

De basis bestond uit Mathijs met voor hem Florus, Dylan, Martin en Luka. De middenlinie werd bemand door Stijn, Berke, Ruben en Enzo met daarvoor Kevin en Rudy. 

De bank was te klein maar met een aantal stoelen extra konden Daniel, Julian, Mitchel, Timo, Jarnick, Sam en Rik toch plaatsnemen. Kokkie hanteerde de vlag omdat Jelmer ontvoerd was voor zijn vrijgezellenfeest. 

Arbiter Gerrits was speciaal op de fiets gekomen zodat hij eventueel ook nog van de champagne kon nippen. \

Wolfaartsdijk startte goed en hield De Westhoek ver uit de buurt van Mathijs. De opbouwers bij de tegenstander werden afgedekt zodat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. 

Onze eigen opbouw werd niet verhinderd maar iets te vaak werd de lange bal gezocht. Toch enkele mogelijkheden die helaas niet aan de voorwaartsen waren besteed. Stijn voerde een actie een paar keer te ver door en schoten van Enzo misten doel of gif. Een vrije trap op een meter of 22 werd door Kevin op de tennisbaan geschoten. Rond de 30e minuut kon na een balverovering Stijn aan het werk worden gezet. Hij zag de breed weglopende Rudy niet over het hoofd en die schoot van buiten de 16 de bal kiezelhard buiten het bereik van de keeper in de rechterhoek, 1-0. Vijf minuten later kwam Rudy goed voor zijn man bij een voorzet vanaf links van Enzo maar helaas kwam zijn kopbal via de onderkant van de lat het veld weer terug in. Vlak voor de theepauze schoot het bij Stijn nog maar eens in zijn hamstring en hij werd in de rust vervangen door Timo. 

De tussenstand bij Smerdiek – Herkingen ’55 was 0-0, niet zo vreemd aangezien deze wedstrijd een half uur later begonnen was. 

De tweede helft was minder van de kant van de oranje zwarten. Wellicht wat spanning richting het eindsignaal en dat in combinatie met een leeg rakende brandstoftank? Martin vertoonde wat kuren en Mitchel was zijn vervanger, Ruben zakte een linie. Even later werden Berke en Enzo gewisseld voor Jarnick en Sam en in de slotfase mocht Daniel Florus vervangen. Zoals vermeld was de tweede helft qua veldspel minder en moest Mathijs een aantal keren handelend optreden. Ook had hij een keer mazzel dat een kopbal naast zijn doel verdween. De Westhoek ging meer risico’s nemen en daardoor ontstond er ruimte. Helaas werden een aantal keren deze mogelijkheden te gehaast om zeep geholpen anders had de wedstrijd in het slot gegooid kunnen worden. In de allerlaatste minuut scoorden de bezoekers dan toch de wel verdiende gelijkmaker. Na een corner werd de doorgekopte bal bij de tweede paal tegendraads achter Mathijs geschoten waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. Vrij snel daarna klonk het laatste fluitsignaal en was het wachten op de uitslag van Smerdiek. 

De tussenstand was daar al een behoorlijk poosje 1-0 in het voordeel van Smerdiek en bij die uitslag was het kampioenschap binnen. 

Maar door het later beginnen in Smerdiek én een onderbreking door een kuitblessure van de scheidsrechter aldaar was het zeker nog drie kwartier wachten. En dat is best lang. Mark heeft connecties in Smerdiek en onderhield een hotline. Ondertussen wachtte de complete selectie met staf en aanhang voor de kantine in spanning af. Naarmate de definitieve uitslag dichterbij kwam voelde je de spanning toenemen. Dit kon toch niet meer misgaan?  

Uiteindelijk hoorde Mark door zijn telefoon de scheidsrechter bij Smerdiek affluiten en zijn reactie liet niets aan duidelijkheid over; wij zijn kampioen! 

Spelers, staf en begeleiding sprongen op en over elkaar en de champagne was snel op. 

Na mooie woorden en felicitaties van Mirjam Lukasse namens hoofdsponsor Lukasse Dakbedekkingen en dhr. Aertssen die namens de KNVB de medailles uitreikte en de schaal overhandigde werd de platte karre voorgereden voor een ereronde door Wolphaartsdijk en ’t ouwe Land. Daarna werden er in de kantine na de speech van voorzitter Jan Blok nog wat mensen bedankt met een bos bloemen en kon het feest beginnen. 

Tot in de late uurtjes was het onrustig maar wat wil je als je er 28 jaar op hebt moeten wachten. 

Namens de selectie wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan dit tot dusverre fantastische seizoen! In de laatste vier wedstrijden is het doel ongeslagen te blijven. 

Brouwershaven 1 - Wolfaartsdijk 1

Brouwershaven 1 – Wolfaartsdijk 1 , 15 April 2023

Met het einde van de competitie steeds meer in het zicht werd op deze zonnige maar winderige zaterdag het pittoreske Brouwershaven bezocht. In de thuiswedstrijd tegen deze opponent was van een groot krachtsverschil geen sprake maar toonde Wolfaartsdijk aan zeer efficiënt met de kansen om te kunnen gaan. Voor dezelfde positieve uitslag als in die wedstrijd ( 4-0 ) zouden de oranjehemden deze keer weer tekenen.

De basis bestond uit Mathijs met daarvoor Florus, Martin, Luka en Dylan. Op het middenveld starten Enzo, Erik , Ruben en Stijn en voorin mochten Kevin en Rudy het uitzoeken. Onder het oog van een behoorlijke groep supporters uit Wolphaartsdijk begon de koploper goed aan de wedstrijd. Dusdanig goed dat de stand na 11 minuten al 0-3 had kunnen zijn en op het half uur zelfs 0-5. Echter, door het niet benutten van de kansen stond het na 40 minuten spelen 1-0. Na niet accuraat ingrijpen bij een duel aan de linkerkant kon te makkelijk een voorzet gegeven worden die vervolgens tegen de touwen werd geschoten. Niet onder de indruk van deze tegentreffer bleef Wolfaartsdijk de aanval zoeken. Dit resulteerde nog voor de theepauze in twee treffers. Eerst stuurde Stijn met een fraaie steekbal Enzo de 16 in en tegendraads zorgde hij voor de 1-1. Nauwelijks bekomen van de schrik moest gastheer Brouwershaven toezien dat Rudy vanaf de rechterkant de bal voorgaf. De bal kwam via Stijn bij de attent mee opgekomen Dylan die twijfelde niet en knalde de bal snoeihard bij de tweede paal in de korte bovenhoek, 1-2. Net voor de thee kreeg Erik met wat ouderdomsproblemen te maken en moest hij zich met een hamstringblessure laten vervangen door Berke.

In de rust werd nog maar eens benadrukt dat we vooral op deze manier door moesten gaan en vooral de bal het werk laten doen. Dat lukte prima en Brouwershaven kwam er niet aan te pas.

Na wat kleine mogelijkheden en wat grotere kansen werd de 1-3 geboren. Enzo kwam vanaf rechts naar binnen en op een metertje of 35 besloot hij maar eens uit te halen. Buiten bereik van de keeper verdween de bal in de bovenhoek en was , dachten we toch, de wedstrijd gespeeld. Toch perste Brouw er nog een soort van offensiefje uit maar Mathijs en met hem zijn verdediging gaven niet meer weg dan wat corners en vrije trappen.

Inmiddels waren Florus ( werk ) en Kevin ( beetje moe ) vervangen door Mitchel en Timo.

Na nog wat onvriendelijkheden van de gastheren richting met name Luka ( natrappen ) en verwensingen naar de uitstekend leidende scheidsrechter Chris Heyt kabbelde de wedstrijd naar het einde. In minuut 84 kreeg Wolfaartsdijk nog een vrije trap te nemen op een meter of 18 van het vijandelijke doel. De laag over de grond en langs de muur geschoten bal was de sluitpost te machtig en onder het oog van de achter de goal opgestelde Ridderhof Senior Joos scoorde Rudy daarmee zijn 23e competitietreffer, 1-4.Een prima zege met verzorgd voetbal, dat was in sommige wedstrijden hiervoor niet altijd het geval.

Met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op runner-up Herkingen maar liefst 12 punten.

Dit houdt in dat als Wolfaartsdijk volgende week wint in de thuiswedstrijd tegen De Westhoek en Herkingen niet wint in en tegen Smerdiek de vv Wolfaartsdijk voor het eerst in 28 jaar de kampioensvlag kan hijsen.

Ben jij er ook bij ?

Herkingen ’55 1 – Wolfaartsdijk 1

Vandaag stond er voor de trotse koploper Wolfaartsdijk zowaar een prijs op het spel. Bij winst was de eerste periodetitel een feit maar wat wellicht nog prettiger was dat we de nummer twee op de ranglijst , Herkingen , op zes punten zouden zetten. De basis-elf bestond uit Mathijs op het doel, achterin Ruben, Dylan, Martin en Daniel. Het middenveld werd bemand door Enzo, Robin , Kevin en Timo. Als spitsenduo stonden Rudy en Rémon op het wedstrijdformulier. Op de bank zaten Luka S, Sam, Berke en Rik.

5-11-22 | Wolfaartsdijk 1 - Stavenisse 1

Op deze zaterdag stond er toch een enigszins bijzondere wedstrijd op het programma.

De voormalige club van Rudy, Martin en Mark kwam op bezoek. Waar in het verleden beide teams vooral speelden in de onderste regionen was daar , wat de thuisploeg betrof, geen sprake meer van. Wolfaartsdijk begon als ongeslagen koploper aan deze pot terwijl Stavenisse nog niet verder gekomen was dan tot het schamele totaal van 3 punten, behaald in een thuiswedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys.

Op papier een makkie dus maar de bal is rond en de velden onberekenbaar, dus oppassen geblazen. De openingsfase kenmerkte zich met vooral veel slordig spel. Wolfaartsdijk had moeite om door de opgetrokken muur van verdedigers van Stavenisse te komen en speelde bovendien in een te laag tempo. Stavenisse kwam sporadisch over de middenlijn maar één van de weinige keren dat dit gebeurde werd het wel gevaarlijk. De ingeschoten bal was wel voor Mathijs en bovendien vanuit buitenspelpositie. Ondanks het veldoverwicht dus weinig mogelijkheden voor de thuisploeg, laat staan kansen. In de 20e minuut veranderde de 0 toch in een 1 op het scorebord. Na een veroverde bal werd Stijn op links aangespeeld. Op een metertje of 25 kwam hij vanaf buiten naar binnen en knalde de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen, 1-0. Dit was ook gelijk de ruststand na een weinig enerverende eerste helft. De tweede helft was niet veel anders. Stavenisse wilde liever niet met grote cijfers verliezen en bleef de bus parkeren. Zo kabbelde de wedstrijd voort zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Stijn herhaalde , zo rond de 60e minuut, zijn kunstje van voor de rust en scoorde van afstand de 2-0, nu laag in de korte hoek. Een kleine tien minuten voor tijd scoorde Rudy, op aangeven van Martin en onder het toeziend oog van Mark nog een Thoolse treffer, 3-0.

Al met al een zakelijke overwinning op een gebrande tegenstander. Als deze ploeg dat iedere week op zou kunnen brengen hadden ze vast een paar punten meer.

Noad’67 1 - Wolfaartsdijk 1

Op een mooie zaterdagmiddag werd er om kwart voor 1 afgerezen naar het Thoolse Sint Philipsland. Na een bijzonder korte bespreking werden de volgende elf namen in het veld gestuurd. Op goal: Mathijs. De defensie bestond van links naar rechts uit de volgende namen: Enzo, Robin, Dylan en Florus. Op het middenveld stonden Ruben, Kevin en op 10 Rémon. De vleugels werden bezet door Timo en Stijn. In de punt van voren stond onze aanvoerder Rudy. De bank werd gevuld door Daniël, Jasper, Wynston en Martin.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger