WebsiteBannerSindsV2

Duiveland 1 - Wolfaartsdijk 1

Als trotse koploper toog het vlaggenschip op deze mooie en zonnige zaterdag richting Oosterland om daar tegen de plaatselijke trots aan te treden. Duiveland is vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse en heeft zich voorgenomen om zo snel als mogelijk het verloren gegane terrein te herwinnen. Derhalve kon er gesproken worden van een heuse topper aangezien de bezoekers ook mee willen doen om de prijzen.

Na een vervelende heenreis vanwege wat verkeersperikelen kon arbiter van dienst dhr. De Rond omstreeks 15.15 uur voor de eerste maal op zijn fluit blazen. Wolfaartsdijk opende zwakjes en was met name in de duels niet doortastend genoeg. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden en halve kansen voor de thuisploeg. Mathijs hoefde echter niet in actie te komen aangezien het doel niet gevonden werd. Over een gebrek aan geluk mochten de oranjehemden echter niet klagen, een voorhoede die wat doortastender is zou met deze kansen wel raad weten. Aan de andere kant ook wat doelpogingen. Timo schoot rakelings voorlangs, Stijn zag zijn inzet toen hij alleen op de keeper af ging via de binnenkant van de kruising het veld weer inkomen en Rudy kopte een ingestudeerde corner van Enzo via de keeper en de paal naast. Ruben kon na een sublieme beweging alleen op het doel af en kon alleen maar door een onbesuisde duw in de rug van een te late verdediger onder de graszoden gestopt worden. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter hier echter geen overtreding in . Wellicht omdat hij anders een strafschop en een rode kaart had moeten geven. Toch wist Wolfaartsdijk via Rudy het doel te vinden na een combinatie met Rémon. Van randje 16 knalde hij de bal , met nog een handje van de keeper, tegen de touwen, 0-1. Het had er nog rooskleuriger uit kunnen zien toen Rémon op slag van rust na een foutieve aanname van een geel-zwarte verdediger alleen op de keeper af mocht gaan. Helaas ging zijn schot ( of voorzet ? ) voorlangs. In de rust nam Daniel de plaats in van Florus die moest gaan werken.

Na de thee was de start beter dan in de eerste helft. Timo kreeg binnen een minuut vanaf rechts een vrije doortocht na een pass van Daniel en schoot buiten het bereik van alles en iedereen op de buitenkant van de paal. De Oosterlandse defensie dacht op te ruimen maar de mee opgekomen Ruben dacht daar anders over. Hij ontfutselde de bal bij de cornervlag en kon over de achterlijn richting het vijandige doel opstomen. Daar eenmaal aangekomen behield hij het overzicht en bediende hij de goed voor z’n man gekomen Rudy die vervolgens de bal binnenkant voet in het doel kon plaatsen, 0-2.

Vanaf dat moment ging Duiveland, met goedvinden van Wolfaartsdijk, wat verder naar voren spelen en konden de bezoekers naar hartenlust counteren. Helaas werd dat niet goed uitgevoerd waardoor er heel erg lang geen verandering in de score was te noteren. Te vaak werd er met de bal gelopen in plaats van de combinatie te zoeken. Verschillende keren was er een overtal van Wolfaartsdijk te zien maar evenzoveel keren werd daar niet uit gescoord. Duiveland kon geen openingen vinden in de defensie van het compact spelende Wolfaartsdijk waarbij gezegd mag worden dat de duels in tegenstelling tot de openingsfase nu wel werden gewonnen. Berke kwam er in voor de moegestreden Kevin en even later maakte Rémon plaats voor Luca Remijn die in een verdedigende rol op tien ging spelen. 

Da’s lekker zag je die middenvelders van Duiveland denken… denk je dat je tegenstander er eindelijk af gaat krijg je een paar van die mosquitos tegenover je.. In de laatste minuut werd Stijn door Luca , die niet gelijk de bal naar voren speelde maar zijn directe tegenstander eerst nog even al kappend  het bos in stuurde , diep gestuurd. Stijn vertrok van eigen helft en was niet meer te achterhalen. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Stijn de bal langs de uitkomende keeper wilde plaatsen maar dat dezelfde bal iets opwipte door het hobbelige veld. Derhalve vloog de bal niet langs maar over de keeper het doel in en was de 0-3 een feit. Een mooie uitslag al zag dat er in de eerste helft niet naar uit. Volgende week Smerdiek thuis, een stugge ploeg die met 7 uit drie ook nog de ongeslagen status heeft. Weer een kraker dus.

 

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger