WebsiteBannerSindsV2

Verslag van Apollo - Wolfaartsdijk (plus extra verslagen van de afgelopen wedstrijden)

Aan mij (Tijmen) de eer om het eerste verslag van 2022 te schrijven. Ja, u leest het goed. Nu pas het eerste verslag van 2022. Daar komt dus direct een excuses van mij bij: sorry! Veel te laat, en daardoor hebt u een paar wedstrijdverslagen van het eerste elftal tegoed van mij. Daarom vlieg ik door de eerste vier wedstrijden van het kalenderjaar 2022 heen: 

Zaterdag 12 februari 2022: 

VC Vlissingen 1 – v.v. Wolfaartsdijk 1

Eindstand: 3 – 3 

Een zeer strijdbaar Wolfaartsdijk wist het Vlissingen ontzettend lastig te maken vanaf minuut één. Er werd fysiek sterk gevoetbald, en de Oranjehemden hadden een goed strijdplan waar Vlissingen niet direct raad mee wist. Toch kwam Vlissingen op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval. Nog voor rust wist Wolfaartsdijk het echter om te draaien en kwam het via Wynston en Rudy op een (mag ik zeggen verdiende?) 1-2 voorsprong. 

Na rust zette Vlissingen de organisatie om en werd het direct veel gevaarlijker. Dit zorgde voor veel gepiep en gekraak achterin bij Wolfaartsdijk, maar het hield stand. Uit één van de spaarzame counters van ‘de vvW’ schoot Mitchel plots de 3-1 binnen. Het bleek het startsein voor een enorm offensief van Vlissingen, wat uiteindelijk toch genoeg bleek voor een punt en daardoor de eerste periode. Desalniettemin een wedstrijd om trots op te zijn, en voor Wolfaartsdijk nog alles om voor te spelen dit seizoen. 

Dinsdag 15 februari 2022:

v.v. Wolfaartsdijk 1 – v.v. Spui 1

Eindstand: 1 – 1 

Deze (vanwege corona) uitgestelde wedstrijd werd op dinsdagavond op het kunstgras van Wolphaartsdijk gespeeld. De omstandigheden waren niet ideaal (en dan druk ik mij licht uit), er waaide namelijk een harde wind loodrecht over het veld heen en het regende pijpenstelen. Dit zorgde voor een zeer matige wedstrijd waarin Wolfaartsdijk totaal geen vuist kon maken. Het kwam daarom verdiend met 0-1 achter in de eerste helft. Een opleving van Rudy in de tweede helft zorgde voor de gelijkmaker, waarna de wedstrijd flink op slot zat. Een rode kaart voor de uitploeg bracht daar geen verandering meer in. 

Zaterdag 19 februari 2022:

v.v. Wolfaartsdijk 1 – v.v. Wemeldinge 1

Eindstand: 2 – 2 

Het altijd lastige Wemeldinge kwam op bezoek bij de Oranjehemden. Een ploeg waar Apollo voor de winterstop nog met 7-1 van had verloren: Wolfaartsdijk was gewaarschuwd. En een gewaarschuwd man telt normaal gesproken voor twee. Daar was echter niets van te merken voor de thuisploeg: binnen no time stond het met 0-2 achter. Wemeldinge begon ontzettend sterk en zette dit overwicht al snel om in doelpunten. Voor Wolfaartsdijk was er de loodzware taak om het om te draaien in de tweede helft. 

Toch is dat gelukt! Wederom was het Rudy Ridderhof die scoorde (al 3 weken op rij!) en met een prachtige vrije trap van afstand de aansluiting bracht voor Oranje karavaan. De ploeg moest echter tot diep in de blessuretijd strijden om de gelijkmaker te maken. Hij viel na een uitstekende actie van Rémon Rijn en goed afmaken van goudhaantje Dani de Leeuw uiteindelijk toch. Het derde gelijkspel op een rij, maar deze voelde meer als overwinning. 

Zaterdag 5 maart 2022: 

HKW’21 1 – v.v. Wolfaartsdijk 1

Eindstand: 1 – 1

Er werd in de ochtend van 5 maart al gewaarschuwd door een aantal spelers in de selectie: HKW’21 is een lastige horde in het seizoen. Dat is voor Wolfaartsdijk al meerdere jaren het geval, en ook vandaag bracht de fusieclub veel fysieke kracht mee om het de Oranjehemden moeilijk te maken. De wedstrijd was (denk ik) niet om aan te zien: veel balverlies, veel duels en een aantal scheidsrechterlijke beslissingen waarover gediscussieerd kan worden. Wolfaartsdijk kwam weer op achterstand, iets waar de ploeg aan moet gaan werken (al was het deze keer een zeer onterechte penalty die werd gegeven). Toch is de veerkracht te prijzen, omdat de ploeg zich opnieuw terugvocht in de wedstrijd via Rémon Rijn (al was ook de goal van vvW onterecht door een overtreding op de keeper).  

Het vierde gelijke spel op een rij. Ik heb het zelf denk ik niet eerder meegemaakt. Veel verliespunten, maar geen verlies! Hierdoor draait Wolfaartsdijk nog steeds goed mee bovenin, en ligt de weg naar een goede eindklassering gewoon nog open. 

Zaterdag 12 maart 2022:

s.v. Apollo’69 1 – v.v. Wolfaartsdijk 1

En dan nu het verslag waarvoor u eigenlijk kwam! De vorige wedstrijden van Wolfaartsdijk hoef ik niet meer te vertellen, maar die van Apollo zijn zeker noemenswaardig. Na de winterstop speelde de club uit ’s-Gravenpolder tot nu toe twee wedstrijden, tegen niet de minste ploegen. Er werd eerst knap gewonnen van VC Vlissingen, maar vervolgens verloren van v.v. Spui. Vooraf dus lastig in te schatten hoe Apollo ervoor staat. Nu is de blauw-witte brigade zeker een geduchte tegenstander, en de laatste jaren een echte angstgegner voor Wolfaartsdijk: er werd sinds seizoen ’16/’17 niet meer gewonnen op de Zuidhoek. Toch reisde de Oranje karavaan met een goed gevoel af, aangezien de ploeg weer redelijk compleet was en zelfs de lang geblesseerde Tim Sandee weer zijn opwachting maakte. 

De opstelling: 

Keeper: Mathijs

Verdediging v.l.n.r.: Enzo, Jelmer, Martin, Daniel

Middenveld v.l.nr.: Timo, Tijmen, Rémon, Jarnick, Wynston

Aanval: Rudy

Wissels: Mitchel, Dani, Jardell, Tim

De wedstrijd startte voor Wolfaartsdijk wat onwennig, maar de reden werd door een aantal spelers al snel gevonden: Apollo stond in een 3-5-2 opstelling op het veld. Na een kleine aanpassing in de eigen opstelling kregen de Oranjehemden er al snel grip op, en kon de ploeg gaan bouwen aan een overwicht. Dat kwam er vrij snel door van achteruit op te bouwen. Er was echter niet genoeg rust aan de bal, waardoor veel aanvallen halverwege de helft van Apollo strandden. Apollo daarentegen probeerde gevaarlijk te worden met de lange bal van achteruit. Het effect hiervan bleef in het eerste kwartier echter uit. Wolfaartsdijk zette na dit kwartier een prima aanval op aan de rechterkant door een combinatie van Wynston, Jarnick en Daniel. Laatstgenoemde gaf de bal vroeg voor uit een kaats en vond een vrijstaande Rudy in het stafschopgebied van Apollo. Die twijfelde geen seconde en kopte de bal over de keeper in de verre hoek: 0-1 voor Wolfaartsdijk! Rudy is na de winterstop aardig op dreef, en deed ook dit weer erg handig en bekeken. 

Het was voor Apollo een teken om wat meer urgentie in het spel te brengen, maar de ploeg kreeg wat hulp van Wolfaartsdijk bij de gelijkmaker. Er werden rond de eigen zestien meter veel vrije trappen weggegeven waar Apollo constant gevaarlijk uit werd. Toch leerde Wolfaartsdijk hier niet van, want uit een nieuwe vrije trap werd bij de tweede paal de lange centrumverdediger gevonden die zijn collega achterin Justin Schaalje bediende. Justin faalde niet en kopte de 1-1 tegen de touwen. Het zorgde hierna voor een wat onrustige eerste helft waarin Wolfaartsdijk met een aantal goede voorzetten nog tot gevaarlijke situaties kwam, maar het vizier stond net niet scherp meer afgesteld.

In de rust was het aan Carlos om de puntjes op de i te zetten en de ploeg te vertellen dat deze wedstrijd gewoon een overwinning op zou leveren als het spel bleef zoals het was. Maar daar ging de ervaren trainer even voorbij aan een oude gewoonte van Wolfaartsdijk: de eerste helft lijkt nooit op de tweede. 

Het overwicht van de eerste helft was dan ook vrij snel weg. Wolfaartsdijk voetbalde net wat te gehaast in het begin van de tweede helft, waardoor Apollo de bal wat sneller terugkreeg en zo vanuit de counter gevaarlijk probeerde te worden. Toch kwamen de blauw-witten niet tot echte kansen en bleven ze vooral bij het spelen van de lange bal. Wolfaartsdijk had de organisatie namelijk prima staan in deze wedstrijd, waardoor het voor de centrale verdedigers Martin en Jelmer (en Daniel rekenen we hier vandaag ook even toe) vrij gemakkelijk was om de pot dicht te houden. De buitenste middenvelders Timo en Wynston hadden mede door de opstelling van Apollo geen gemakkelijke middag omdat ze constant achter de opkomende spelers aan moesten, maar verzaakten geen moment! Ditzelfde geldt trouwens voor hun vervangers Dani en Jardell die later in de ploeg kwamen. Maar daarover zodadelijk meer. 

Want eerst zette Rudy druk op een verdediger van Apollo, die geen andere afspeel mogelijkheid zag dan zijn mede-verdediger en hem de bal toespeelde. Maar dit had Tijmen (ik praat even over mezelf in de derde persoon) doorzien, en hij was al onderweg richting de laatste man. Die raakte hiervan toch een klein beetje in de war en speelde de bal (misschien ook een beetje door het hobbelige veld) te kort terug op zijn keeper. Het gaf Tijmen precies genoeg tijd en ruimte om ertussen te zitten en de bal langs de uitstormende keeper in de goal te tikken: 1-2! Een erg fijn moment om op voorsprong te komen, want de wedstrijd kabbelde een beetje voort. 

Het gaf Wolfaartsdijk meteen nieuwe energie, en het combinatievoetbal kwam weer wat meer op gang. Dit zorgde voor wat meer gevaar op de helft van Apollo, waaruit de vvW een aantal corners en vrije trappen verdiende. Uit één van deze vrije trappen gaf Timo de bal gevaarlijk bij de tweede paal waar Martin opdook. Hij kopte de bal net voor de keeper recht omhoog, waardoor deze de bal even kwijt was. In een moment van afwachtendheid bij Apollo was Tijmen scherp en wist de bal tussen een paar spelers in binnen te tikken: 1-3! 

Hierna werd het tijd voor wat wissels om de winst binnen te halen. Ik benoemde ze al even: Jardell en Dani kwamen in de ploeg voor Wynston en Timo, de geblesseerd geraakt Rémon (die overigens weer prima speelde en zich snel inpast bij Wolfaartsdijk) ging eruit voor Mitchel en Enzo werd vervangen door Tim als extra slot op de deur. 

Toch wist Apollo zich terug te vechten in de wedstrijd. De manier waarop was echter wat frustrerend voor Wolfaartsdijk. Jarnick vocht een duel uit op het middenveld en blesseerde zich tijdens dit duel. Dit zorgde bij een paar Wolfersdiekenaren voor het idee dat het spel stil lag, maar dit was zeker niet het geval. Uit de aanval die Apollo opzette werd de bal ongelukkig tegen Martin aangeschoten waardoor deze achter Mathijs in de goal belandde: 2-3. 

Het gaf Apollo uiteraard het idee dat er wat te halen was, waardoor zij aanvallend wisselden en alles op alles gingen zetten om de gelijkmaker te maken. Tim, Jelmer en Martin kopten iedere bal echter met gemak weg, waardoor Wolfaartsdijk niet meer in de problemen kwam. De ploeg in het Oranje had zelfs nog op 2-4 kunnen komen, maar Mitchel beloonde zijn goede actie helaas niet met een doelpunt en stuitte op de keeper. 

Het mocht de pret niet drukken toen de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal zorgde. Een goede (en nodige) overwinning voor Wolfaartsdijk, waardoor de ploeg over Apollo heengaat op de ranglijst zich weer op de tweede plek terugvindt (wel met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten). 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DWO’15 op de planning. Met oude bekende Arjan Sandee iemand die veel spelers van Wolfaartsdijk kent: altijd iets om rekening mee te houden. De heenwedstrijd werd met 5-3 gewonnen, en de verdediging is de snelle spitsen van DWO zeker nog niet vergeten. De ploeg is dus gewaarschuwd! En een gewaarschuwd man telt voor twee, zoals eerder al aangegeven. 

Ik ga nu de schrijfpen neerleggen, volgende week krijgt u het verslag van Enzo Scholten. Tot zaterdag!

 

Tijmen van der Baan

 

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger