WebsiteBannerSindsV2

Wedstrijdverslagen 1e elftal tot Apollo thuis

Nu aan mij (Jelmer) de eer om voor u een aantal wedstrijdverslagen te schrijven van de afgelopen wedstrijden. Net zoals bij mijn oudere broer van der Baan ook van mijn kant een excuses dat dit iets langer duurde dan normaal, maar dat heb je nou eenmaal als je in drukke weken zit met werk en verhuizen. Plof lekker neer op de bank en geniet van de verslagen die hieronder geschreven staan.

Zaterdag 26 maart

Spui 1 – Wolfaartsdijk 1

Eindstand: 2 – 0

 De vorige wedstrijd werd op een koude stormige dinsdagavond op sportpark vv Wolfaartsdijk uitgespeeld met een 1 - 1 op het scorebord.

Een wedstrijd uit tegen spui is altijd een lastige wedstrijd. Dit wisten we ook van de vorige wedstrijden die daar gespeeld zijn. En ook na de nederlaag tegen DWO’15 moesten de 3 punten echt weer mee naar huis. De 1e helft waren er weinig kansen voor beide teams. Veel lange ballen werden er gegeven van beide teams. Dus de verdedigers en aanvallers hadden veel werk te doen. Wolfaartsdijk probeerde de bal nog wel vaak genoeg rond te tikken, maar heel vaak kwam er een speler van spui ertussen. Dit bleef dus ook vaak zo doorgaan tot de scheidsrechter floot voor de rust. In de rust bleven we rustig en geconcentreerd, zodat we de 2e helft weer goed konden oppakken. De toeschouwers beleefden in de eerste kwartier van de 2e helft eigenlijk weer hetzelfde voetbal als wat ze in de 1e helft zagen, alleen Wolfaartsdijk begon wat beter te voetballen. Volgens mij vond de leiding van spui dit niet erg gepast en begon zich te ergeren aan de arbitrage en aan onze coach Carlos die in ieder z’n ogen gewoon rustig bleef langs de lijn, maar als hij ook nog maar iets zei dan vloog heel de bank van Spui zo ongeveer bijna voor de neus van onze trainer. Hier en daar werd wat gewisseld in het veld, want sommige van de spelers kregen wat kleine pijntjes. De organisatie viel dus bij Wolfaartsdijk door de mand en Spui wist zich hier door een steekpass hun 1e doelpunt te maken. En niet veel later kregen we nog een strafschop tegen die voor Mathijs onhoudbaar was. Helaas voor ons konden we niet meer aan onze doelpunten komen en floot de scheidsrechter af en dus geen punten mee naar huis.. een flinke domper die we gauw willen vergeten.

De wedstrijd Wolfaartsdijk 1 – Cadzand 1 is of moet nog geschreven worden door Enzo dus ik ga verder naar de wedstrijd die op 9 april is gespeeld.

Zaterdag 9 april

Jong Ambon 1 – Wolfaartsdijk 1

Eindstand 0 – 5

Ook bij de vorige wedstrijd thuis tegen Jong Ambon kwam het niet verder dan een gelijkspel op het scorebord. Hoeveel kansen we die wedstrijd ook hadden de keeper van Jong Ambon hield alle ballen (Tim zei nog: “Die keeper kan er niets van! Dat heb ik gezien in de warming up!) uit zijn doel met hier en daar wat showduiken. Met toen nog een paar minuten op de klok schoot Dani toch de bal in het net!

Deze wedstrijd misten we wel wat spelers in de selectie. Daniel geschorst, Tijmen & Tim geblesseerd. Dus er werd wat hier & daar gewisseld in de basis 11. De scheids floot het begin van de wedstrijd. En vrijwel snel zagen we dat het elftal van Jong Ambon (behalve de keeper & de spits) veranderd was naar een jong team. Wolfaartsdijk had het meeste balbezit en kreeg dan ook gelijk in de 10e minuut een mooie uitgespeeld kans die Timo binnenschoot. Niet veel later schoot Mitchel de 0-2 binnen en konden we gaan rusten. Na de rust begon Wolfaartsdijk weer op dezelfde voet als in de 1e helft, maar wel wat slordigheidjes van het team en zo kwam Jong Ambon nog weleens tot een aanval, maar daar bleef het ook bij. Mathijs was sowieso niet van plan om een bal door te laten natuurlijk. In de 50e minuut kwamen we vanuit een opbouw aan de linkerkant in de aanval en kon (volgens mij) Mitchel de bal voorleggen aan Timo die zo de 0-3 op het scorebord kon neerzetten. Heel lang daarna hebben we moeten wachten op nog wat meer doelpunten. Ook zeker onze captain (Martin) van deze wedstrijd wou deze wedstrijd maar al te graag scoren vanuit een hoekschop, maar door kort genomen hoekschoppen die alleen maar mislukte gaat dit natuurlijk niet. Helaas Martin.. volgende keer beter! De 0-4 leek niet veel anders dan het 3e doelpunt van Wolfaartsdijk ook hier stond Mitchel weer klaar om een lage voorzet te geven aan een teamgenoot. Dit keer was het Rudy die de bal binnen kon tikken. Het leek eigenlijk op een oefenpotje vanaf de zijkant. Zo spannend was de wedstrijd niet meer. Maar waarom zouden we dan niet verder kunnen scoren om ons doelsaldo wat op te krikken. En zo bedacht Rudy nog een actie in te zetten op het middenveld, waardoor hij gelijk zijn tegenstander de bal liet zoeken en weg was uit zijn rug. Hij kwam 1 op 1en schoot de bal keurig links langs de keeper in het netje. In de laatste minuut kon Rudy nog een hattrick maken door dat er dit keer een hoge bal vanuit de hoekschop bij de 1e paal geplaatst werd, maar miste helaas net de bal. Een goed gevoel voor de volgende wedstrijd, want ons rivaal Apollo’69 komt op bezoek.

Zaterdag 16 april

Wolfaartsdijk 1 – Apollo’69 1

Eindstand: 3 – 2

Deze wedstrijddag had nogal een apart begin. Dit seizoen hebben we Bouke Wisselink als onze vaste lijnkalker, maar voor deze dag was hij niet aanwezig om de witte lijnen op het groene veld neer te zetten. En wie hebben we dan als een trouwe vrijwilliger op het voetbalveld rondlopen? Onze Erik de Kok! Alhoewel de vorige lijnen niet meer goed zichtbaar waren deed Erik de Nieuwe lijnen op het veld leggen. Alleen een aantal lijnen waren niet helemaal correct. Zo was er een zijlijn nogal scheef en een dubbele lijn in het strafschopgebied getrokken. Tussen de warming up door keurde de scheidsrechter dus het hoofdveld af en konden we een half uurtje later beginnen op het kunstgras.

Helaas kregen we vooraf in de kleedkamer nog een triest bericht van Tim Sandee in de Kleedkamer. Door meerdere keren blessures te hebben gehad heeft Tim moeten beslissen te stoppen met het voetballen. Gelukkig blijft hij wel actief binnen de vereniging. EXTRA redenen dus om deze 3 punten binnen te slepen!

Voor de wedstrijd begon moest er nog een wijziging doorgevoerd worden in de opstelling. Helaas moest Remon zich terugtrekken uit de warming up. Z’n blessure kwam weer terug dus hij kon zich weer gaan omkleden. Door een wonderbaarlijke genezing bij Tijmen kon hij de plek gelukkig overnemen van Remon.

Eindelijk begint dan de wedstrijd. Heel de zijde langs het veld stond vol met supporters van beide clubs. Wolfaartsdijk moest meteen aan de bak, want Apollo begon het eerste half uur echt goed. Ik hoor het nog een aantal supporters langs de lijn zeggen dat dit nog een zware middag zal gaan worden voor Wolfaartsdijk. Door een slimmigheidje van Apollo kwamen ze al op een 0-1 voorsprong. De spits bleef 10 meter achter de verdedigers, waardoor hij al sowieso in de buitelspel situatie terecht kwam, maar door een goede pass naar een buitenspeler die snel genoeg was om met de bal een aantal meter te rennen kwam hij op dezelfde hoogte van de spits terecht. De spits kon deze bal zo gemakkelijk dus in het doel tikken.
Wolfaartsdijk werd echter goed wakker in de wedstrijd na het tegen doelpunt en begon eindelijk weer goed voetbal te laten zien. Hierdoor kwamen er dus eindelijk wat kansen voor het doel van Apollo. Maar na een half uur goed voetbal van de tegenstander is het laatste kwartier van de 1e helft dus ook zo voorbij. In de rust was iedereen geconcentreerd, want we voelden dat we hier veel meer uit konden halen. De scheidsrechter floot voor de 2e helft, de supporters stonden nog niet allemaal langs de lijn en ineens lag de bal na 23 seconden al in het netje door Rudy (1-1). Een tijd lang bleven de teams hard werken om op voorsprong te komen. Echter was het Wolfaartsdijk die meer balbezit had en meerde kansen creëerden. In de 70e minuut kregen we een hoekschop die over iedereen van Apollo heen vloog, maar niet voor onze Wolfaartsdijkse spits die de bal hard kon binnen koppen (2-1). Hierdoor leek het dat Wolfaartsdijk met de winst er vandoor zou gaan. Daar dacht Apollo anders over. De spits kon de bal aannemen en zich weg wringen van onze verdediger en schoot van 30 meter de bal zo in de kruising (2-2). Carlos moest nu wel wat wissels gaan inbrengen. En dan heb je gelukkig nog Sam en Dani op de bank zitten. Sam kwam terug van een blessure aan zijn knie. Dus hij moest zich nu echt voordoen als de Pirlo van Wolfaartsdijk. Goed kijken waar een medespeler staat en daar snel de bal naar toe passen om zo een duel te vermijden. De klok tikte aardig door en ineens begon Dani aan een solo langs alle spelers van Apollo. Rudy hoefde alleen maar een stukje mee te rennen, zodat hij op de juiste plaats kon gaan staan om de bal in te tikken. Dan houd je je hart vast, maar gelukkig gaf Dani de bal af en Schoot Rudy de bal in de korte hoek (3-2). Niet veel later floot de scheidsrechter af en iedereen op het veld rende naar de hattrick hero van de dag! Wat een ontlading bij iedereen en wat een heerlijke punten! Helaas voor Rudy ging de bal terug in het ballenrek, maar ik weet zeker dat hij deze wedstrijd niet meer zal vergeten!

Maar wie is nu de man of the match?
Rudy Ridderhof of Erik de Kok?

Dames en heren bedankt voor uw aandacht voor deze wedstrijdverslagen. Nu geef ik de pen door aan Julian Deijnen.

m.v.g.,
Jelmer van der Baan

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger