WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 1 - Nieuwland 1

Verslag Wolfaartsdijk 1 – Nieuwland 1
Rust: 1-0 Eindstand: 1-1

Zaterdag 2 oktober stond de wedstrijd tegen Nieuwland op de agenda. Een spannende pot aangezien de tegenstander vorige week, net zoals wij, met ruime cijfers had gewonnen. Voorafgaand van de wedstrijd werd er tijd gemaakt voor Sjako Schipper die vanaf dit seizoen stopt als bestuurslid en als leider van het eerste elftal. Bedankt voor de vele jaren hard werken om het beste voor de club te betekenen Sjako. Hopelijk zien we je vaak langs de lijn verschijnen! 

Nadat de pupil van de week, de keeper van Nieuwland alvast de bal uit het net liet vissen, werd er gefloten en kon de wedstrijd beginnen.Op een regenachtige voetbalmiddag begonnen we aardig aan de wedstrijd.We waren in het begin van de eerste helft toch wel de bovenliggende partij met dominant spel.Van achteruit werd er goed opgebouwd en konden we lekker door de eerste linies van Nieuwland heen voetballen. Echter Nieuwland stond verdedigend goed opgesteld waardoor het lastig was om tot goede kansen te komen.Hier en daar een aantal schoten en voorzetten die helaas niet leidden tot een doelpunt. Verder kwam Nieuwland in de omschakeling niet tot kansen toe, ook wij stonden erg goed verdedigend opgesteld. We bleven geconcentreerd en lieten de bal lekker rondgaan waardoor we in een fase kwamen waar we goed druk hadden op de tegenstander. Uiteindelijk viel dus ook de 1-0. De bal aan de zijkant werd door Jasper er scherp tussen gegeven, zo moest de verdediger van Nieuwland ingrijpen. Hij raakte de bal wat ongelukkig wat ervoor zorgde dat de bal over de uitkomende keeper in eigen doel terecht kwam. Na de 1-0 hielden we de druk op Nieuwland waardoor het moeilijk was voor de tegenstander om balbezit te houden op onze helft. Na 30 minuten spelen kregen we nog een grote mogelijkheid op de 2-0. Door een goede actie kwamen we in een kansrijke positie, echter paste de scheidsrechter geen voordeelregel toe en werden we teruggefloten. Aangekomen aan het eind van de eerste helft wisten we de voorsprong niet te vergroten en zijn we de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong. 

In de rust heeft iedereen zich weer kunnen opladen met thee of een banaan. We zijn de kleedkamer uitgegaan met één wissel. Dani kwam er in voor Wynston, die een flinke schop te verduren had gekregen in de eerste helft en dus niet meer verder kon.

Eenmaal iedereen weer op het veld werd er gefloten voor de tweede helft. Nieuwland had een wijziging gemaakt in de voorhoede die ze niet verkeerd uitkwam. Waar ze in de eerste helft moeite mee hadden, ging naar mate de tweede helft vorderde beter. Ze kwamen wat meer in hun spel en konden nu wel vaker de bal behouden op onze helft. Toch stond onze verdediging van achter wederom goed opgesteld waardoor er niet veel doorheen kwam. Met vlagen ging de bal weer lekker rond en kwamen we wat meer op de helft van de tegenstander aan voetballen toe. Helaas wisten ze hier goed raad mee en kwamen ze terug met een antwoord. Door een wat ander strijdplan aan de kant van Nieuwland werd er meer druk gezet op onze verdediging wat het moeilijker maakte om op te bouwen, dit resulteerde in een wat ongelukkig moment aan onze kant. Waar we probeerden op te bouwen voor onze goal, werd er druk gezet door de tegenstander. De bal moest terug op onze keeper, maar werd niet zuiver in de voeten gespeeld. Zo kon de bal niet meer voor de lijn worden tegengehouden, 1-1 dus. Hierdoor glipte de controle over de wedstrijd uit onze handen. We hebben er alles aan gedaan om weer terug in de wedstrijd te komen, maar dat was lastig door de energie die Nieuwland in de wedstrijd bracht. Aan het einde van de tweede helft was het wat op en neer aan beide kanten, maar bleef het dus bij een gelijkspel.

Niet het resultaat waar we op hoopten, maar deze wedstrijden heb je er helaas tussen zitten. Volgende week staat DWO op het programma en gaan we er flink tegenaan!

 

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger