WebsiteBannerSindsV2

Luctor/Hkz 6 - Wolfaartsdijk 2

We schrijven zaterdag 3 oktober 2020, een mooie dag om te voetballen wat het weer betreft; lekkere temperatuur, vochtig veld en af en toe een kleine druppel regen. Helaas was dit de eerste van (hopelijk) enkele wedstrijden zonder publiek. De gekke situatie werd al snel duidelijk toen wij aankwamen op het sportpark Heinkenszand, we werden ontvangen door een heus leger aan stewards die ons onder begeleiding naar onze kleedlokalen bracht, we hadden een beperkte tijd om om te kleden want het volgende team stond al weer klaar. Complimenten aan vereniging Luctor Heinkenszand voor het zeer goed faciliteren van alle corona-maatregelen die helaas nodig zijn.

Over de wedstrijd:

Zoals we onderhand gewend zijn hadden we ruime selectie tot ons beschikking, wat geen overbodige luxe is voor de kraker van vandaag: Luctor Heinkenszand 6 (LH) is namelijk de koloper van onze 4e klasse. Na een korte inspectie door onze veteranen kwamen we al snel tot de conclusie dat er bij de tegenstanders enkele (oude) vedettes rondliepen; we konden ons borst nat maken.

De volgende 11 talenten begonnen aan de wedstrijd: op de kool: Rik (goeie keeper), v.l.n.r. in de verdediging: Appie, Leon, Richard en Hidde. Op het middenveld v.l.n.r. Esra, Perry, Erik en Kees. In de Spits: Diedrik, Tom had een vrije rol in de aanval. Danny, Robin en Geert begonnen langs de kant.

Vanaf minuut 1 hadden we het lastig. Veel bewegende mensen bij de tegenstander en ze hadden vaak een mannetje meer op het middenveld. Erik en Perry moesten erg veel loopwerk verrichten. Er ontstonden al snel enkele dreigende momenten voor LH. Ongeveer halverwege de eerste helft werd onze verdeding opengereten door een goede steekpass die bij hun verdraaid handige spits terecht kwam, deze schoot op het doel maar Rik lag keurig op de goede plek! Helaas schoot de bal via Rik hard op de meelopende Appie af die de bal ongelukkig in de verre hoek schoot. De rest van de eerste helft had LH voornamelijk balbezit en probeerde ’t twidduh op de tegenaanval eruit te komen maar werden we niet echt gevaarlijk. Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in.

Tijdens de verrassend lekkere thee (de ene week is de thee beter dan de andere week) werden de volgende wissels doorgevoerd: Leon kwam eraf voor Robin, Esra kwam eraf voor Danny (playboy) en Hidde ging eraf voor Geert. Esra had wat last van de lies en wilde liever niet meer invallen maar pakte wel het vlag-werk opzich.

De 2e helft begon zoals we de eerste helft waren geëindigd met balbezit voor LH wat resulteerde in een heule grote kans, de spits werd diepgestuurd en kwam 1-op-1 met Rik, Hij schoot goed hard laag richting de hoek. Met een fantastisch reactievermorgen en hulp van de zwaartekracht hield Rik dit schot tegen en koos voor een snelle voortzetting van het spel, enkele momenten later had Kees de bal aan de zijkant van het strafschopgebied van LH en zette hij hard voor, deze werd weggewerkt door een verdediger. De bal kwam richting Erik en hij twijfelde geen moment; heel hard met de wreef schoot Erik de bal richting doel die met een kleine curve zo de verre kruising in vloog, zelfs de spelers van LH applaudiseerde. Hierna leek de wedstrijd wat meer in evenwicht en kwam het niet tot grote kansen. De eerste grote kans kwam voor ’t Twidduh via de rechterkant, weer was het Kees die opkwam en een voorzet gaf. Via een korte Scrimagge tikte Tom met z’n grote teen de bal terug richting de 16 waar Perry stond te wachten. Met de binnenkant van de voet schoot Perry de 2-1 in de rechter hoek binnen. Hierna groeide het geloof dat dit niet meer weggegeven ging worden. Met een erg sterk spelende verdediging werd LH niet meer echt gevaarlijk, de enkele keer dat ze er door leken te komen stond daar Robin als een ware poortwachter die al het gevaar deed opdoeken. Op karakter werd het eindsignaal bereikt waarna er 14 erg blije gezichten te zien waren. Door deze overwinning staat ’t Twidduh bovenaan. Normaal gezien hadden we deze overwinning graag gevierd met de club in onze zeer gezellige kantine, hopelijk hebben we verder in het seizoen weer de mogelijkheid om dit te doen.

Volgende week staat om 12.45u de thuiswedstrijd Kloetinge 6 op het programma. De pen wordt doorgegeven aan onze sluitpost: Rik Katsman.

Spotieve groet,

Hidde Wisselink

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger