WebsiteBannerSindsV2

Verslag Bruse Boys 3 - Wdijk 2

Vandaag 02-12-2017 stond de uitwedstrijd in Bruinisse op het programma. In mystieke omstandigheden, mistig en koud kwamen we aan op het fraaie nieuwe sportpark.
We waren vandaag met een redelijk oude selectie dus een goede warming up leek ons wel handig vandaag.

Maar helaas de velden waren druk bezet dus het werd een korte warming up. (normaal gezien geen probleem, want dat is voor het gros by far het minst favoriete onderdeel van ons geliefde spelletje)
De scheidsrechter vandaag was een oude bekende, in eerdere confrontaties was hij ook al de leidsman geweest en daarin blonk hij vooral uit in warrige beslissingen. Ook dit is geen probleem, want ons voetbal bestaat meestal ook voornamelijk uit warrige beslissingen en verkeerde inschattingen.
De dienstdoende leidsman van vandaag maakte zich wel absoluut onsterfelijk door aan 1 hand een soort ovenhandschoen te dragen, met de andere (blote) hand werd de fluit bediend.

De elf starters van vandaag:
Mathijs Bosch; Hidde Wisselink, Danny de Bla, Sander Luteijn, Albert Westrate; Tom Coronel, Erik Rijke, Erik de Kok, Michel Kloosterman; Perry Eveleens en Tim Noordhoek.

Bram was in de warming up afgehaakt en hij bediende de vlag vandaag. (top Bram!)
Op de bank begonnen de 3 35plussers (derde was afgelast) Mark Kloet, Jarno Waterham en Harm Fluijt.

Wolfaartsdijk begon lekker, gelijk een schietkans voor Tom die naast ging. Vervolgens Tim die het probeerde maar ook naast schoot.
Erik de Kok probeerde het nog een keer, en een kopbal van Erik Rijke werd van de lijn gehaald.

Note 1: De ovenhandschoenman laat zich voor het eerst na 5 minuten gelden, hij stuurt Danny na kort commentaar op een rare beslissing voor 5 minuten naar de kant.

Na eventjes 5 minuten overleefd te hebben met een man minder, pakte we het aanvallende spel weer lekker op.
Tim schoot nog 2x naast en 1x op de keeper, Perry zijn schot was te zwak, net als Erik zijn schot.
Tom peerde nog een bal over, en ook de voorzetten van de coureur werd enkele malen onderschept door een verdediger in het overvolle strafschopgebied.
Bruse Boys had nog geen kans gekregen, en eigenlijk ook de bal amper gehad maar 1 diepe bal betekende toch de 1-0 kort voor rust.

Met een vervelend gevoel de rust in, dat werd nog iets erger omdat de koffiejuffrouw deze wedstrijd niet op haar thee-schema had staan.
Maar uiteindelijk dankzij een behulpzame tegenstander kregen we toch nog een warm bakje thee.
Drie wissels in de rust, met Jarno en Harm 2 ervaren doelpuntenmakers.

Na rust domineerde Wolfaartsdijk eigenlijk nog meer dan voor de rust, had veldspel was prima en de kansenregen begon vanaf minuut 46.
Schoten van Hidde en Erik waren net te zwak. Hierna mooie aanval over rechts, steekbal van Ribo, harde voorzet van Tom, Harm die de bal bij de eerste paal net naast de paal glijdt. Even daarna goede actie van Erik over links, de teruggelegde bal komt bij Perry die hem niet goed raakt en over schiet.
Jarno komt paar keer opgestoomd, een schot van hem wordt mooi gepakt door de keeper, en andere poging vliegt net naast.
In de 60e minuut dan eindelijk de gelijkmaker, een indraaiende bal van Ribo wordt door iedereen gemist en de gelijkmaker was een feit.

Note 2: De ovenhandschoenman stuurt een speler van Bruse Boys er voor 5 minuten uit, niemand heeft een idee waarom

Hierna probeert Wolfaartsdijk wederom door te drukken, maar alle pogingen worden geblokt, door de keeper gepakt of vliegen naast/ over.
Tom geeft nog een strakke voorzet op Harm die hem voor het inkoppen heeft, waar deze combinatie in de 4e klasse in vroegere jaren doeltreffend was lukte het de clubtopscorer aller tijden helaas niet om deze binnen te koppen.
In de laatste 10 minuten komt Bruse Boys nog een klein beetje uit zijn schulp en ze krijgen een vrije trap op de rand zestienmeter deze wordt ingeschoten, gepakt door Mathijs maar de rebound binnen geschoten door de aanvoerder van de thuisploeg.

Note 3: de aanvoerder stond ruim buitenspel, Bram staat te vlaggen en Bruse Boys geeft dit ook ruimschoots toe. De ovenhandschoenman denkt hier anders over en wil totaal niet in discussie. Met deze quote werd alle Wolfersdiekse hoop de grond in geboord "oe kan je noe buutenspel stae uut een vriee trap die a terugkom"

Wolfaartsdijk probeert hierna nog iets te forceren, maar het is mentaal volledig geknakt. Bruse Boys strooit nog wat extra zout in de wonden door op de counter nog 1x te scoren. Wat de eindstand van 3-1 betekent.

Conclusie: Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat maar al te graag.

Wat wel positief is dat we eindelijk goed veldspel konden laten zien, waarbij de bal bijna constant in de ploeg was.
Lekker gevoetbald, mooie aanvallen gezien maar helaas geen punten.
Nu wacht ons een winterstop van 3 maanden om daarna vol frisse moed de draad weer op te pakken.

Boons Markt Wolphaartsdijk
Corstanje Assurantiën