WebsiteBannerSindsV2

Borssele 2 – Wolfaartsdijk 3; De comeback van Romario, of toch niet…………….

Ons derde moest afgelopen zaterdag 25 maart spelen onder onwennige omstandigheden. Een vroege aftrap om 12.45 uur, een uitwedstrijd en ook nog eens op echt gras.

Van de 14 spelers plus vlagger Jan Henk vertrokken 10 man stipt op tijd vanaf Sportpark Wolfaartsdijk, de overige zouden om verschillende redenen rechtstreeks en/of later op Borssele aan komen waaien.
Meest opmerkelijk lid van de wedstrijdselectie was marathonman René “Romario” Goetheer. Hij begon met goede moed aan een warming-up maar langer dan een paar minuten duurde deze niet. Een onwillige kuit die hem al weken parten speelde verhinderde zijn rentree waardoor de wedstrijd werd begonnen met onderstaande opstelling.
Borssele2Wdijk3
Met een straffe wind in de rug werd afgetrapt met een veel te zachte wedstrijdbal. Deze werd al binnen 5 minuten omgeruild voor een exemplaar wat wel op druk stond maar veel te licht was qua gewicht. Het leek een juniorenbal maar dat is vreemd omdat de kleinste voetbalvereniging van Zeeland maar 2 seniorenelftallen heeft en GEEN jeugdelftallen.
Al met al was het nu zaak om in de eerste helft snel en zo veel mogelijk afstand te nemen van Borssele 2.
Na een periode met een groot veldoverwicht en meerdere kansen begon de score langzaam op te lopen.
Nol opende de score met de 0-1, niet veel later gevolgd door 2 treffers van zwager Wester. Een daarvan zelfs rechtstreeks uit een corner. Borssele kwam er niet aan te pas al wisten ze halverwege de eerste helft er één keer uit te komen. Nadat Gerry eerst instapte op de opkomende middenvelder werd hij aanvankelijk gepasseerd maar kon hij de bal nog onderscheppen met een sliding in onze 16. Voordat Benny die bal kon vangen viel de onderschepte bal via het bovenbeen van Louis, over Benny heen in ons doel; 1-3.
Niet of nauwelijks geschrokken zochten we de aanval weer op om het verschil in doelpunten uit te bouwen.
Nol zorgde voor de 4-1 en Boot zag (startend centraal op de plaats van Berteld) ruim voor rust zijn schot vanaf 20 meter voor de 1-5 tegen de touwen ploffen. Bij de vele corners en vrije trappen kwamen onze grootste spelers mee in de 16 van Borssele en na met een kopbal al in de buurt van een doelpunt te zijn geweest was het Gerry die vlak voor rust onze 6e maakte.
Nadat broer Kees uit een vrije trap de luchtballon richting Borsselegoal joeg, schoot de bal via de keeper en de arm van een verdediger tegen de lat recht omhoog. Gerry liep –nog voor de goal aanwezig- daarna met een keeper aan zijn benen de bal maar met zijn buik binnen. Tsja, het gaat er niet om hoe je scoort, als je maar scoort.

Na eerst met de JO13 op ’s Heerenhoek te hebben gevoetbald, arriveerde Berteld halverwege de eerste helft, niet veel later gevolgd door Rico. Ondanks dat Berteld snel aan zijn warming-up begon en daarin ook Rico “molenwiekend” aan de zijlijn meekreeg werd hun inbreng tot de tweede helft bewaard.
Een tweede helft die we weer begonnen met diezelfde te lichte bal van het merk JOMA.
Wikipedia leert mij dat dit een Spaans sportmerk is, opgericht in 1965. Ik had er nog nooit van gehoord maar later die avond zag ik dat dit merk ook de shirtsponsor van de Nationale Bulgaarse voetbalploeg was in de nu al historische –met 2-0 verloren- uitwedstrijd door ons Nederlands elftal :/

Louis en Jonathan namen tijdelijk plaats op de bank en het was nu zaak voor ons om te blijven voetballen met de harde wind tegen. Nadat Borssele 2 ons aanvankelijk op eigen helft drukte duurde het even voordat we met de omstandigheden om wisten te gaan. Af en toe kwamen we voetballend van onze helft af en dit niet in de laatste plaats door de goede spelhervattingen van Benny. Ook ons surplus aan kwaliteit ten opzichte van Borssele 2 maakte dat we deze middag nooit in de problemen kwamen.
In een van onze eerste uitvallen die 2e helft was het bijna vanzelfsprekend Nol die de marge naar 6 goals tilde en daarmee feitelijk de rest van de tweede helft overbodig maakte. Borssele kende na ruim een uur nog wel een opleving. Net ingevallen nam hun rechtsbuiten de bal knap aan in de loop op de rechterpunt van de 16 en liet met een diagonaal schot Benny kansloos. De 2-7 ketste via de binnenkant van de linkerpaal binnen.
Gerry liet zich het laatste kwart van de wedstrijd nog vervangen door Louis nadat in een duel op de achterlijn zijn linkerbovenbeen door een tegenstander licht verrekt werd, Jonathan verving het laatste kwartier uit voorzorg Wester.
Nol maakte nog zijn vierde en onze achtste van die middag waarna het slotakkoord voor goaltjesdief Ruud was. Opkomend over links rondde hij een aanval af door net buiten de 16 de bal -met dank aan de tegenwind- over de keeper onder de lat binnen te laten vallen. Zijn 5e doelpunt al dit seizoen waarmee de eindstand van onze meest productieve voetbalmiddag 2-9 werd.

Na afloop werd in de gezellige kleine kantine -met een verwarmingsunit op standje VEEL TE WARM- onze grootste dorst gelest waarna we bijtijds de terugreis “uit de zak” aanvingen naar Wolphaartsdijk voor een extra lange derde helft. Vroeg voetballen heeft ook zo zijn voordelen.

Komende 2 weekenden volgen wedstrijden van een ander kaliber; 1 april thuis tegen Apollo 4 en 8 april uit naar Arendskerke 4. Kijken of we tegen hun deze lijn door kunnen blijven zetten en zo druk op de ketel kunnen zetten bij VCK 5!?!?!?

Boons Markt Wolphaartsdijk
Corstanje Assurantiën