WebsiteBannerSindsV2

Moet Wolfaartsdijk 3 na 3-2 winst op MZVC keuzes gaan maken?

MZVC 3, de nummer 7 in de tussenstand leek deze zaterdag (18 maart) personele problemen te hebben want ze kwamen met maar 11 spelers.

Iets dat in de uitwedstrijd anders was toen zij na rust nog een half team konden wisselen. Bij ons was Jonathan doorgeschoven naar ons 2e, Serge was weer van de partij en Boot was op tijd terug uit Bussum (motor halen) zodat Harm van den Boomgaard (zere schouder) als gevraagd niet hoefde te starten. Kees van Waarde zette de “Touwelandsche” traditie voort door deze week de vlaggenstok van Jan-Henk over te nemen.
Na de toss van scheidsrechter Jan Blok werd begonnen met wind mee (±6 Bft.) maar al snel bleek dat dit ons geen voordeel opleverde. Teveel passes te hard, te diep, naast de man en van een gehoopte snelle voorsprong kwam niet veel terecht. MZVC hield altijd 7-8 man achter de bal en omdat het ons niet lukte over de flanken op te bouwen eindigde de meeste aanvalsopzetten in de trechter voor de 16½ van MZVC. Laatste man Benny stond verdedigend goed maar kon te weinig over de zijkanten inpassen wat de opbouw voor hem er niet makkelijker op maakte. Omdat MZVC op de meeste posities over voetbalkwaliteiten beschikte en snel in de omschakeling de aanval zocht, was het na onzorgvuldig spel van ons al enkele keren in de buurt van onze 16 gevaarlijk geweest. Het was dan ook MZVC die halverwege de eerste helft de score opende. Ondanks dat Jeroen er een voet half tegenaan kreeg, verdween een schot vanaf rand 16 linksonder in ons doel; 0-1.
Niet veel later was het zelfs weer bijna raak nadat vanaf rechts de bal bij de onze 2e paal werd voorgebracht. Een goede verdedigende actie van Rico voorkwam een mogelijke 0-2.
Hierna kwamen wij dicht bij de 1-1. Boot joeg een afvallende bal richting MZVC-doel die ternauwernood via de keeper en de lat overging.
Ondanks ons veldoverwicht en dat we van de 25e tot de 35e minuut tegen 10 tegenstanders speelden (knieblessure MZVC-speler) lukte het ons niet om de stand gelijk te trekken.
Pas nadat er 2 man van MZVC2 op Wdijk gearriveerd waren en er zich 1 direct in de spits posteerde was het Nol die na een dribbel een voorzet vanaf links naar de 2e paal bracht. Wester kopte volgens het boekje de 1-1 tegendraads binnen. Dachten we zo de schade voor rust beperkt te houden en eventueel aan de 2-1 te gaan werken daar had MZVC andere snode plannen.
Vlak voor rust kreeg Jeroen een vrije trap niet klemvast en doordat ook een tegenstander alerter reageerde dan onze verdedigers moesten we met een 1-2 achterstand gaan rusten. Al met al een eerste helft die op meerdere punten voor verbetering vatbaar was.
Op een korte peptalk na voor Snorre verliep de rust opvallend stil. Iedereen was zich wel bewust van wat goed ging (te weinig) en wat voornamelijk niet goed ging (te veel).
De 2e helft startten we met Serge op linkshalf voor Ruud, Harm en Gerry bleven stand-by.
Tegen de wind in voetballen bleek ons beter af te gaan. Desondanks verstreek de tijd waarbij de bal te vaak net verkeerd viel. MZVC temporiseerde waar mogelijk het spel voornamelijk door elke keer tergend langzaam het spel te hervatten. Wester was nog het dichtst bij de 2-2 door een voorzet in een keer te nemen, de keeper bal wist ook deze inzet –zij het met moeite- via de lat over te werken.
Halverwege de tweede helft moest er bij deze 1-2 achterstand meer over de flanken gebracht worden dan tot op dat moment. MZVC had weinig tot geen actie meer ondernomen op onze helft waardoor de weg vrij leek om meer voetbalgewicht op die zijkanten in te brengen. Met diverse scenario’s die door het hoofd van de coach spookten werd Harm alsnog ingebracht op rechtshalf voor Rico. Ook het inbrengen van Ruud en Gerry behoorden nog tot de mogelijkheden. Zover kwam het niet want na kappen en draaien in de 16 schoot Nol de verdiende 2-2 in de 75e minuut onder de keeper door. Omdat het verdedigend bij ons goed stond leek wisselen geen goed idee meer en koos Gerry ervoor minimaal de 2-2 te consolideren.
Niet voor de eerste keer dit seizoen bleef ons 3e toch voor de overwinning gaan. Bij MZVC leek het beste er al een tijdje af en ook bij Wdijk liepen een aantal spelers op hun laatste benen. Wester (daarvoor nog even aan een wissel gedacht) perste er nog een loopactie uit en bracht de bal vanaf rechts hoog in de 16.
De MZVC keeper maakte een van zijn weinige fouten en probeerde voor Arnold de bal weg te stompen. Arnold kreeg toch als eerste zijn hoofd tegen de voorzet waarna de bal keurig over de uitkomende keeper in het doel verdween; 3-2.
Na nog wat hachelijke momentjes (corners) sleepten we deze moeizame maar verdiende zege binnen…
Ondertussen alweer de 5e of 6e knappe overwinning in de slotminuten dankzij het geloof in de winst en de mogelijkheid met spelers voorin om druk op de tegenstander te houden.

Met nog 4 wedstrijden te gaan gloort er weer iets aan het eind van dit seizoen. Ondanks 4 punten en 2 wedstrijden minder staat VCK 5 er minstens net zo goed voor en ook Arendskerke 4 is niet ver weg in de stand.
Moet Wolfaartsdijk 3 wellicht kwalitatieve keuzes gaan maken!?!?!?..

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger