WebsiteBannerSindsV2

Pover Wolfaartsdijk 3 knokt zich naar de winst

We schrijven zaterdag 19 september, 203 dagen na het laatste fluitsignaal op Scharendijke mag het Derde weer de wei voor een potje voetbal in competitieverband. De afgelopen 3 weken waren er al 3 bekerwedstrijden gespeeld. Uit op en tegen Walcheren (1-1) uit tegen Wemeldinge (9-1) en thuis tegen Lewedorpse Boys (1-1) vandaag komt het 5e van Arnemuiden op bezoek. Ondanks dat de dorpen nog geen 15km uit elkaar liggen, zijn er weinig duels tussen beide verenigingen. Kees meende te herinneren dat zijn laatste wedstrijd tegen Arnemuiden “zeker 25 jaar geleden” was. De volgende 11 namen mochten namens het 3e de competitie aanvangen

Tom

Michel

Jarno ©

Rico

Philip

Stefan de Koster

Kees

Leon

Stefan Brenkman

Gerry

Bouke

Tim en Jordy begonnen op de bank. Valantis en Toon sloten later aan

1ste helft
Beide partijen begonnen vrij onwennig aan de wedstrijd, het was duidelijk te merken dat het 203 dagen geleden was dat er voor het laatste een competitiewedstrijd is geweest. Langs beide kanten lag het baltempo erg laag en de meeste simpele ballen werden ingeleverd bij de tegenstander. Zo golfde het spel in de beginfase over en weer op het middenveld. In de 10e minuut was het Arnemuiden wat voor het eerste gevaar zorgde. Een lange bal van achteruit op de rechtsbuiten van Erremuu werd door Kees verkeerd ingeschat. De rechtsbuiten was op de bekende brommer en snelde langs de flank richting het doel met Gerry in zijn spiegels. In de korte hoek wist hij Bouke te verrassen en zodoende Erremuu op 0-1 te brengen. Het Derde werd door het doelpunt helaas niet wakker geschut. Vooral Tom had zijn vizier nog niet op scherp. (Zou dat komen doordat dochterlief hem ’s nachts wakker houdt?) Voorzetten van Stefan de Koster en Jarno die op Tom’s hoofd werden gedropt gingen ofwel over of naast. Ook schoten van afstand boden geen succes en belanden steevast in de handen van de goalie van de roodgelen. Na ongeveer 25minuten kwam Erremuu op een 0-2 voorsprong. Een schot van afstand werd door Gerry geblokt, maar deze belande bij de aanvoerder van Erremuu in de voeten die toevallig in de zestien stond te loeren. De aanvoerder kapte en draaide…kapte en draaide nog een keer en nog een keer. Bij de 3e kap en draai beweging werd Bouke duizelig en viel achterover. De aanvoerder schoof vervolgens het leder in het lege doel 0-2. Door het 2e doelpunt werd het Derde wel wakker geschud en ging het opzoek naar de aansluitingstreffer. In de 35ste minuut werd deze dan ook gevonden. Een voorzet vanaf de rechterflank van Jarno werd door de inlopende Tom bij de 1ste paal binnen geschoten 1-2. De aansluitingstreffer werkte als een goeie pot koffie op een vroege morgen want het opgewekte Derde ging gelijk door, opzoek naar de gelijkmaker. Lang hoefde er niet gezocht te worden. 3 minuten na de aansluitingstreffer wist Kees bij een vrije trap het hoofd van bruur Gerry te vinden. Een lichte touché met het voorhoofd was voldoende om de bal bij de 2e paal tegen het net te laten vieren. Tussen de toegestroomde toeschouwers (keurig op 1,5 meter) ging gelijk het gerucht op de dat de bruurs deze vrije trap op een zomeravond hadden ingestudeerd.

Rust
Wat er tijdens de rust is besproken is bij de verslaggever niet bekend, wat wel bekend was waren de wissels: Tim verving Rico, Toon verving Philip en Jordy verving Stefan Brenkman. Stefan de Koster nam daarbij de plek over van zijn naamgenoot, zodat Jordy op rechtshalf spelen.

2de helft
De 2e helft zagen we een compleet ander Derde. Een gretig en gedreven Derde wat opzoek ging naar de voorsprong. Via de flanken werd er op snelheid geprobeerd om Tom in de spits te zoeken. Echter had Erremuu Tom een nieuwe (kopsterke) tegenstander gegeven. Die voorzet naar voorzet wist te onderscheppen. Doordat het Derde vroeg druk bleef zetten en achterin het goed dicht hield speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Erremuu. Doordat ook Erremuu een sterke laatste linie had, bleef het lang 2-2. In de 60ste minuut kon teletekstpagina 821 worden aangepast. Helaas niet in het voordeel van Wolfaartsdijk. Een voorzet vanaf de rechterflank belande ter hoogte van de penaltystip. Gerry sprong om de bal weg te koppen maar twijfelde. Hij voelde dat Bouke vanuit zijn rug kwam en liet de bal daarom lopen. Bouke kwam inderdaad vanuit Gerry zijn rug, echter ging bouke ervan uit dat Gerry de bal weg zou koppen. Door de miscommunicatie vloog de bal door de benen van Bouke en belande bij de aanvoerde aan de voet. Met een sluw hakballetje wist bij mandekker Stefan de Koster te verschalken en rolde de bal in het lege doel 2-3. Door dit derde doelpunt leek het erop dat Erremuu toch aan het langste eind zou trekken. Maar het Derde gaf zich nog niet gewonnen. In de 75ste minuut kwam het Derde toch weer op gelijke hoogte. Op ongeveer 25 meter van de goal werd, de inmiddels voor Michel ingevallen, Valantis neergelegd. Jordy eiste de vrije trap op en mikte, terwijl er aan de zijlijn al vanuit werd gegaan dat deze over ging, de bal tussen de lat en de aan de grond genagelde goalie van Erremuu in het doel 3-3. Wederom ging het Derde opzoek naar de voorsprong en wist deze dit keer ook te vinden. In de 85ste minuut wist Tim na een rush over de linkerflank Tom te vinden. Good old Toon was meegelopen en kreeg de bal ook mee van Tom. Koelbloedig als hij is, faalde Toon niet 1 op 1 met de doelman en schoot Wolfaartsdijk in de korte hoek naar een 4-3 voorsprong. Na het doelpunt was het een kwestie van achterin de boel dichthouden en de wedstrijd uitspelen. Erremuu kwam nog met een klein slot offensief, maar wist niet meer tot scoren te komen.

EINDSTAND 4-3

 

Volgende keer
Komende zaterdag 26 september staat het 1ste uitduel op het programma. Een derby tegen de buren van V.V. Arendskerke 4. Zal het Derde de 3 punten meenemen in de tas terug naar het eigen sportpark?

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger