WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 - Apollo 5

Wolfaartsdijk 3 - Apollo 5

Scheidsrechter Jan Blok  Aanvang 15.00 uur

Nadat het tweede van Wolfaartsdijk het goede voorbeeld had gegeven door RMU 3 met 7-1 opzij te zetten was het de beurt aan het derde elftal. De wedstrijd van dit weekend speelt zich af in de volgende ronde van het bekertoernooi. We hadden een mooie selectie voor deze wedstrijd en startte in de eerste helft met de volgende formatie:

Keeper: Bouke

Verdediging: Tim N, Richard, Leon en Albert

Middenveld: Maarten, Mats, Jarno en Jordy

Aanval: Erik en Roel

Op de bank namen Kees, Harm en Neil plaats. De coaching werd verzorgd door Berteld. 

Jarno was voornemens twee weken rustig aan te doen door wat klachten aan de kuit. Na een zaterdag voetballen kon dit een aantal dagen zijn tol eisen. Gelukkig heeft Jarno vorige week een weg naar Lourdes geasfalteerd en heeft het heilige wijwater hem genezen. We zijn blij met de terugkeer van onze strijdende aanvoerder. Maarten, Erik, Mats en Richard pendelen dit seizoen tussen het 2e en 3e en zijn dus multifunctioneel inzetbaar. Vooraf zijn we gewaarschuwd. Bij Apollo 5 spelen een aantal namen die in het verleden nog furore maakten bij hogere elftallen. Denk aan Robin Braam en de gebroeders Nagelkerke. 

15.00 uur, Jan Blok start de wedstrijd. Vanaf minuut 1 een zeer felle wedstrijd waarbij om elke bal gestreden werd. Ouderwets knokken op het kunstgras, een genot voor de aanwezige supporters. Hier en daar kwam er in de eerste 20 minuten ook goed voetbal kijken. Apollo drong aan met onder andere een tovervoetballer op linksbuiten. Gelukkig was Tim sneller dan zijn directe tegenstander Henk en kon er op die manier veel onschadelijk gemaakt worden. Alleen hoe het een echte rommelaar betaamt kwam hij opeens 1 op 1 tegen Bouke. Nu Bouke papa is geworden wordt het wel steeds lastiger om de bal langs Bouke te spelen, dus met een goed uitkomend, imponerend lichaam kon hij de bal tegenhouden. Daarna kreeg Wolfaartsdijk een corner. Deze werd per-fect getrapt door Maarten. Erik kon hem hard, met een boog over de keeper koppen, 1-0. De duels op het middenveld en in de verdediging werden steeds feller. Hier en daar gingen ze over het randje. Gelukkig ging onze aanvoerder voorop in de strijd. Slidings, slieren en vliegen. Vaak op de bal, soms een tikje van de man mee. Een moment ging over het randje. Na 30 minuten vloog een middenvelder van Apollo met gestrekt been in op Richard. Die bleef van schrik liggen maar was gelukkig ongeschonden. De speler van Apollo moest helaas geblesseerd het veld verlaten. Hierdoor hoefde Jan geen kaart te geven. De volgende kansen drongen zich aan voor Wolfaartsdijk. Na een goed uitgespeelde aanval legde Mats de bal panklaar neer voor gelegenheidsspits Roel. Het was knapper om hem naast te schieten dan hem erin te pissen, maar Roel kreeg het voorelkaar. Roel 'Ik scoor alleen moeilijke ballen, deze was te makkelijk'. Gelukkig wist Maarten met een droge schuiver het net wel te vinden en gingen we met een terechte 2-0 voorsprong de rust in. 

Na 30 minuten was Tim al gewisseld voor Neil, in een sprintduel met goochelaar Henk trok het in zijn hamstring. In de rust kwamen Kees en Harm het veld in. Kees voor Maarten en Harm voor Richard. Met veel plezier hanteerde Maarten in de tweede helft de vlag. 

Het strijdplan in de tweede helft was duidelijk, overwinning over de streep trekken en heel van het veld. Apollo dacht hier anders over. Met wat omzettingen kwam er in de eerste 15 minuten van de tweede helft meer druk op onze helft. Met name snelle flanken en goede voorzetten zorgde voor een ander spelbeeld. Een goede voorzet die niet goed kon worden weggewerkt bleef in de 16 van Bouke hangen. Hij werd van richting veranderd na een schot van Apollo en vloog de korte hoek in, 2-1. Het spel werd weer wat onvriendelijker, Harm kreeg het aan de stok met de spits, maar dit loste ze vriendschappelijk met een handdruk op. Doordat Apollo vol in de aanval ging ontstond er meer ruimte op het middenveld. Mats, Kees, Erik en Roel wisten hier goed gebruik van te maken en in de omschakeling konden wij weer in de aanval. Jordy was met man en macht Albert aan het helpen om onze linkerkant schoon te houden. Dit leverde mooie verdedigende acties op en tientalle kopballen. Na een nieuwe omschakeling ging Roel er met Zeven Mijl laarzen vandoor. Zijn directe tegenstander kon niet geloven dat Roel 'maar' in het derde speelde. Roel maakte zijn gemiste kans van de eerste helft goed en schoot de bevrijdende 3-1 binnen. De laatste tien minuten was iedereen op. Apollo kon niet meer en bij Wolfaartsdijk was het goede spel er ook wel van af. Ondanks de grote ruimtes kon er weing meer gecreerd worden. Mats bekroonde een goede wedstrijd met zijn eerste doelpunt dit seizoen. Na veel gefrommel moest er een lobje aan te pas komen om de keeper te verschalken. 4-1

Gevoelsmatig duurde deze wedstrijd 2x 60 minuten, maar eindelijk floot Jan voor de laatste maal vandaag. Een terechte overwinning waar heel hard voor gewerkt is. Een lange evaluatie volgde onder het genot van in de kleedkamer al 50 groene kletsers. RMU 3, die zoals in het begin van dit verslag met 7-1 een pak slaag hadden gekregen, was gedurende onze hele tweede helft aan het feesten. Dit zorgde voor een extra goede sfeer op het sportpark waardoor we ook in de kantine het feest voort konden zetten.

Volgende week weer competitie, thuis tegen WIK 2. Strijd is kunnen tegen Willen is kunnen, we hopen op veel publiek.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger