WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 - Bevelanders 4

We schrijven zaterdag 25 september. EINDELIJK mogen de oranjeleeuwen van het 3e de wei weer in voor een competitiewedstrijd. Op voorhand heeft het 3e twee bekerwedstrijden gespeeld. Thuis tegen RCS 4-0 en uit tegen Zeelandia Middelburg 2-1. We starten het seizoen ’21-’22 thuis tegen Bevelanders 4. De volgende 11 namen mochten de competitie aanvangen. 

Bouke

Gerry

Stefan de Koster

Leon

Kees K

Toon

Berteld

Jordy

Jarno

Perry

Tom

Op de bank begonnen Stefan Brenkman, Harm van de Boomgaard, Dirk-Jan en onze nieuwe aanwinst Rien Dekker. Valantis sloot later aan. 

Voor de wedstrijd
Vandaag is niet alleen de start van het nieuwe seizoen, maar tevens de start van de week van de scheidsrechter. Voordat er werd afgetrapt werd scheidsrechter Jan “Jèn” Kluijfhout in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet als scheidsrechter. Bedankt Jèn!! 

De eerste helft
Het was duidelijk te merken dat voor beide elftallen het lang geleden was dat er gevoetbald werd. Het leder werd in de beginfase daarom ook rustig rond getikt door beide ploegen om het balgevoel weer wat terug te krijgen. Er werden door de oranjeleeuwen wel wat kleine speldenprikjes uitgedeeld. Na 15 minuten vond “good old” Toon het mooi geweest. Een uittrap van de Kamperlandse goalie werd onderschept door Perry vlak voor de middenlijn. De vooruitgeschoven Toon werd vervolgens rap ingespeeld. Toon kon doorlopen tot de rand van de 16 meter en stifte het leder over de doelman heen die op de penaltystip bleef staan 1-0. Ietwat geschrokken door het openingsdoelpunt probeerde Bevelanders op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar zonder succes. Het 2e doelpunt van de dag kon ook worden bijgeschreven bij de mannen in het oranje.  Op de linkerflank waren Kees en Jordy gewisseld van plek. Doordat de directe tegenstander van Kees mee terugliep en er verder niet werd gewisseld ontstond er op de linkerflank een zee van ruimte waar Jordy kon inschuiven. Door dat hij niet werd aangevallen, kon hij oplopen tot een meter of 20 van het Bevelandse doel. Voor de 2e maal stond de Kamperlandse goalie verkeerd opgesteld. Hij stond verstopt bij de verste doelpaal achter zijn centrale verdedigers en liet de korte hoek leeg waar het leder dan ook in verdween 2-0. Kort na het tweede doelpunt konden de mannen in het oranje voor de 3e keer juichen. Een onderschepping op de middenlijn van Jordy werd ingeleverd door Jarno die, gelet op het warme weer (20+), vanaf een meter of 40 uithaalde. De bal vloog over de keeper in het lege doel 3-0. Na de ingelaste drinkpauze deden de mannen in het zwart rood gestreep een duid in het zakje.  Een sporadische aanval werd getracht onschadelijk gemaakt te worden door Jarno door zijn lichaam te gebruiken om de bal af te schermen van de spits van Bevelanders. Door een miscommunicatie met Gerry,  kon de andere spits er tussendoor glippen en liet met een droge knal Bouke kansloos. 3-1. Wolfaartsdijk dacht nog een penalty te krijgen door een flinke botsing tussen Tom en de keeper van Bevelanders. Maar Jèn vond het niet voldoende voor een pingel. Maar Tom werd voor de zekerheid even gewisseld voor Dirk-Jan. Met een stand van 3-1 gingen we 10 minuten later aan de thee. 

De tweede helft
Aan het begin van de 2e helft de nodige personeelswijzigingen. Harm komt er in voor Leon, Tom kwam er in voor Perry, Stefan Brenkman verving Kees en Jordy maakte plaats voor debutant Rien! De 2e helft schoot Wolfaartsdijk uit de startblokken en dan met name de tandem Tom en Dirk-Jan De tweede helft was nog geen 5 minuten onderweg of Wolfaartsdijk had de marge weer veruimt naar 3 doelpunten. Vanaf de rechterflank wist Tom Dirk-Jan te vinden die koelbloedig de bal in de hoek deponeerde 4-1. Misschien kwam het door de botsing met de keeper, maar Tom had het de 2e helft op zijn heupen gekregen. In de 55ste minuut ronde hij een solo gestart vanaf de middenlijn zelf af 5-1. In de 60ste minuut kwam de 6-1 op het scorebord te staan. De mee opgekomen Harm had de bal in het strafschopgebied aan de linkerzijde. De Bevelandse goalie besloot om uit te komen echter zag Harm het op tijd, legde de bal breed naar Dirk-Jan die zo zijn 2e van de middag kon binnen schuiven. Na de 6-1 nam Wolfaartsdijk gas terug. En probeerde de wedstrijd uit te spelen. Na de drinkpauze mochten de gewisselden in de rust nog aantreden en werd (op eigen verzoek) 15 minuten voor tijd Valantis nog ingebracht.  Hardwerkend zoals altijd wilde Valantis ook nog een doelpuntje meepakken. Via een steekpass werd hij diep gestuurd maar de laatste man van Bevelanders trok Valantis in het strafschopgebied naar de grond. Dit keer werd er wel gefloten voor een penalty. Door de ongeschreven regel (geen penalty nemen als je zelf naar de grond gaat) bedankte Valantis voor de eer. Kepten Jarno schoof Rien naar voren om zo zijn debuut te kronen met een doelpunt. Aangespoord door de Bevelanders “als je mist krijg je van ons bier” nam Rien zijn aanloop, maar zijn penalty werd op sublieme wijze gestopt. 

Na 90 minuten werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Door de 6-1 overwinning is het 3 de trotse koploper na 1 speelronde. De eerst volgende wedstrijd is de streekderby tegen de mannen van VV Arendskerke op zaterdag 9 oktober. Het enige wat die dag telt, is winst.

 

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger