WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 – GPC 5

Zaterdag 4 maart werd het uitgestelde programma van 11 februari gespeeld. Mede door de carnavalsvakantie kampte Wolfaartsdijk over alle seniorenteams met nogal wat afzeggingen. Met hulp van JO19 en spelers die 1½ wedstrijd wilden spelen kon Wdijk toch zijn programma afwerken.

Bij ’t Bierde haalden Jeroen (cursus), Berteld (vakantie), Ruud (verkoudheid), Boot (motor, ego en linkerhand in de kreukels), Toon (knie) de wedstrijdselectie niet. Wester, Serge en Ron waren wel van de partij maar konden niet voorkomen dat er gaten in de gebruikelijke as van het 3e-elftal vielen.
Met de eerdere onnodige 2-1 nederlaag op GPC in het achterhoofd en dat we minimaal zo lang mogelijk aan willen klampen bij koploper VCK 5 wilde coach Gerry toch zo sterk mogelijk starten.
Benny kon alleen de eerste helft spelen en Hidde, Harm Fluijt en Bouke moesten na eerst 90 minuten bij t 2e te hebben gespeeld sowieso blijven staan. Onzeker over zijn wedstrijdfitheid startte ook Wester.
Na een weifelende eerste 5 minuten ontvouwde het spel zich tot een aardig potje voetbal van Wdijkzijde en GPC leek geen vat op ons te hebben. Na eerder aandringen was het rond de 10e minuut ‘n luie bal van Kees K die in de 5–meter viel en door Jonathan leep verlengd werd in de rechteronderhoek; 1-0.
Nol verdubbelde de score even later door een slechte aanname van een GPC-verdediger in de 16 tegen de touwen te volleren; 2-0.
Het betere Wdijk slaagde er daarna maar niet in om verder afstand te nemen. Het duurde tot de laatste aanval van de eerste helft. Nol dribbelde de bal tegen de achterlijn langs de tegenstander en legde terug op Wester die de “gewenste” 3-0 maakte.
Deze marge gaf mogelijkheden om diverse wisselingen door te voeren al zou dat meer dan waarschijnlijk ten koste gaan van de kracht voorruit.
Zoals verwacht voerde GPC de druk op en voetbalden we het eerste kwartier met de kont tegen de eigen 16. De druk leidde tot enkele gevaarlijke momenten maar naast een schot dat via de bovenkant van de lat overschampte was Harm vd B het dichts bij een tegentreffer. Met een bewuste knik kopte hij de bal niet naast maar bovenop onze eigen paal. Elke andere bal, hoog of laag werd zo nodig door Bouke onschadelijk gemaakt.
Na dit eerste onrustige kwartier was het Arnold die de wedstrijd in het slot gooide. Na een onderschepping werd hij rond de middellijn aangespeeld, zag hij dat de GPC-keeper –niet voor de eerste keer- ver voor zijn doel stond.
Ondanks dat hij zichzelf geen lange trap toedicht nam hij zijn kans waar en joeg de bal zo’n 40 meter over de GPC-keeper met een stuit tegen de touwen; 4-0. Hiermee brak elke Vlissingse weerstand en werd het laatste halfuur routinematig uitgespeeld. Wester werd moegestreden gewisseld tegen Jonathan en Gerry nam de laatste manpositie over van Harm F. Ondanks de aandrang van een enkele GPC-middenvelder kwamen we het laatste deel van de wedstrijd niet meer in de problemen. Rico kreeg nog n mogelijkheidje op 5-0 maar zijn aanname was niet goed genoeg om uit te kunnen halen.
Door deze grootste seizoensoverwinning (eerder werd met dezelfde cijfers van Spui gewonnen maar die uitslag is door het terugtrekken van Spui geschrapt) springen we met een wedstrijd meer weer over VCK5 naar de eerste plaats.

Boons Markt Wolphaartsdijk
Corstanje Assurantiën