WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 nestelt zich weer in de subtop

We schrijven zaterdag 7 december . Vandaag staat de wedstrijd tegen het 4de elftal van Bevelanders op het programma. Door het aanhoudende blessureleed was het weer een hele puzzel om een elftal op de been te krijgen. De lijst met blessures is dusdanig lang dat zelfs “oldtimer” Kees VW van onder zijn zeil uit de garage werd gehaald en voor een halve wedstrijd werd volgegooid met benzine en een scheutje loodvervanger.  Ook Arnold van Gemerden maakte zijn terugkeer binnen de lijnen.

 

Arnold

Philip

 
 

Jarno ©

 

Michel

Harm vd B

Rico

Kees

Gerry

Stefan

 

Kees VW

 
 

Bouke

 

Valantis, begon op de bank, Sander hanteerde de vlag en Ruud Dingemanse begon als vlagger van Bevelanders

1ste helft

Wolfaartsdijk begon ijzersterk aan het duel. Binnen 2 minuten mocht de goalie uit Kamperland de bal uit het doel vissen. Het was Rico die de bal op de rand van de 16 pan klaar legde voor Philip. De goalie wist het schot nog te keren, maar de 2de poging van Philip verdween wel in het doel 1-0. Door de mindere wedstrijden van de voorgaande weken werkte de vroege voorsprong als doping. Vooral bij Jarno die het hele middenveld overheerste. In de 10e minuut besloot hij daarom ook maar om het hele middenveld over te steken met de bal aan de voet. Vanaf de rand van het 16 meter gebied besloot Jarno om de trekker over te halen, maar zijn schot scheerde net over de kruising. Tegenover het sterke begin van Wolfaartsdijk hadden Bevelanders weinig in te brengen en leek het voor Bouke een makkelijke middag te worden. In de 20ste minuut wist Wolfaartsdijk de score te verdubbelen. Een corner van Michel werd bij de 1ste paal verlengt door een Kamperlandse verdediger. Jarno wist de bal te onderscheppen aan de linkerkant van het 16meter gebied, legde de bal goed voor zijn rechter en schoot het leder snoeihard in de korte hoek binnen 2-0. Kort na het 2e doelpunt kreeg Bevelanders een nieuwe tik te verwerken. Oud Wolfaartsdijk speler Ger-Jan Krijnsen kwam ongelukkig in botsing met Philip en moest de strijd staken. Hierdoor moest Bevelanders de 1ste helft met 10 man uitvoetballen. Na een half uur spelen, werd de vooraf reeds besproken wissel doorgevoerd. Ruud kwam in de ploeg voor Stefan.  Aan het einde van de 1ste helft kreeg Wolfaartsdijk nog een grote kans om op 3-0 te komen. Kees VW was opgestoomd vanuit de verdediging en pegelde de bal op doel.  Toen de rookwolk was opgetrokken konden de toegestroomde supporters helaas constateren dat de keeper de bal had weten te stoppen. Zodoende gingen we met 2-0 de rust in.

2de helft
Aan het begin van de 2e helft een opvallende verschijning binnen de lijnen. Tussen de spelers van Bevelanders liep er iemand op oranje sokken in plaats van de gebruikelijke rode. Na 2 keer goed kijken bleek Harm van de Boomgaard een tricot van de Bevelanders te hebben aangetrokken. Dit resulteerde in een grote tirade van Gerry die mogelijk op Kamperland ook hoorbaar was (red. Gerry riep naar de kant dat we door de actie van Harm met 10 man aan de 2e helft waren begonnen). Of de actie van Harm te maken had met het feit dat hij werd gewisseld (voor Stefan) of uit solidariteit laten we even in het midden….. Verder werd Kees VW vervangen (Oldtimers zijn immers minder zuinig) voor Sander en Valantis verving Michel. Maar daar stopte de verwarring niet. Coaches Berteld en Jordy kwamen er namelijk achter dat het wel erg druk aan de zijlijn was.  Door een miscommunicatie stonden zowel Valantis als Ruud op de rechtshalf positie! Hierdoor stond Jarno alleen op het middenveld. Wat in de 1ste helft nog goed ging, ging dit in de 2de helft iets minder en kroop Bevelanders langzaam uit hun schulp. Maar tot echt kansen leidde dit niet. In de 65ste minuut was het dan toch raak voor Bevelanders. Verlost van de dubbele dekking was het uitgerekend de linkermiddenvelder die vanaf de zijlijn naar binnen kon trekken en de bal strak achter Bouke in de korte hoek wist te plaatsen 2-1.  Het restant van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarbij er af en toe aan beide kanten wat speldenprikjes werden uitgedeeld. Wolfaartsdijk wist in de 82ste minuut de wedstrijd alsnog in het slot te gooien. Een door Michel getrapte corner leek een makkelijke prooi te worden voor de doelman maar uitgerekend Harm liep zijn eigen (tijdelijke) doelman in de weg. Door de hinder van zijn “eigen” verdediger liet de goalie de bal los waardoor het voor Ruud een koud kunstje was om de bal in het lege doel te werken 3-1.

Door de overwinning stijgt het derde naar de vierde plaats in de tussenstand. Volgende week zaterdag staat er in inhaal wedstrijd op het programma. Dit betreft een thuisduel tegen het derde elftal van….. Bevelanders.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger