WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 speelt thuis een uitduel...

We schrijven zaterdag 15 februari. Vandaag spelen de Oranje Leeuwen een uitduel op Sportpark ‘Het Schenge’ te Goes tegen koploper SSV 5. Tenminste…. Dat was de bedoeling, maar 2 uur voor aanvang van het duel blies SSV het duel af vanwege een stroomstoring op Het Schenge. Om die reden werd er besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar ‘Sportpark Wolfaartsdijk’. De volgende 11 namen stonden aan de aftrap van het “uitduel”.

 

Albert

Harm F

 
 

Jarno ©

 

Kees

Harm van den Boomgaard

Rico

Stefan

Louis

Leon

 

Gerry

 
 

Bouke

 

Ricardo en Jordy begonnen op de bank. Berteld sloot later aan.

1ste helft
De opdracht vooraf was helder. SSV 5 is het beste voetballende team van de competitie dus Wolfaartsdijk zal zo compact mogelijk moeten spelen en hopen dat SSV hierdoor niet hun gewenste spel kon spelen. Captain Jarno besloot bij te toss om te beginnen met wind tegen. Met de wind in de rug was het SSV wat het spel dicteerde. De Oranje Leeuwen lieten dit ook toe tot ongeveer de helft van het eigen veld. Doordat Wolfaartsdijk zich aan de duidelijke gemaakte afspraak hield was het voor SSV onmogelijk om door de defensie te komen. Dit resulteerde in een arsenaal aan afstandsschoten van de mannen in het blauw, of ze probeerden het vanaf de flanken doormiddel van hoge voorzetten. De voorzetten waren stuk voor stuk een prooi voor, de in uitstekende vorm verkerende, Bouke en doormiddel van een aantal goede reddingen wist hij ook de afstandsschoten te keren. Of deze gingen, gedragen door de wind, over het doel. Halverwege de 1ste helft kroop Wolfaartsdijk langzaam uit zijn schulp en probeerde wat meer naar voren te voetballen. Doordat lange ballen geen zin hadden werd de combinatie over de grond gezocht. Harm F werd afgelost door Ricardo om de fysieke duels uit te vechten en om op snelheid de Goesse defensie te verrassen. Helaas voor Wolfaartsdijk beschikte SSV ook over de nodige fysieke en snelle krachten in de laatste linie…. Waardoor het niet verder kwam dan de rand van de 16 meter. Doordat Wolfaartsdijk meer vooruit probeerde te voetballen, ontstond er meer ruimte voor SSV om hun spel te spelen. Maar in plaats van te voetballen bleven ze het proberen van afstand. In de 40ste minuut leek het erop dat, een van de vele, afstandsschoten doel trof, maar met een katachtige reflex wist Bouke de bal uit het net te houden. Met de befaamde brilscore, gingen beide elftallen aan de thee.

Rust
In de rust werd er benadrukt dat de opdracht van de 1ste helft in de 2de helft gehandhaafd blijft. SSV heeft namelijk meer voetballend vermogen, dus ook in de 2de helft blijft het loeren op de counter. Verder verving Berteld Louis, Jordy verving Rico en Harm verving Albert.

2de helft
Ondanks dat SSV de 2de helft tegen de wind in speelde, bleven de mannen in het blauw het spel uitmaken. Maar de Wolfaartsdijkse defensie bleef knap stand houden en probeerde van onder de druk uit te voetballen. Dit lukte met enige regelmaat, alleen was de eindpass of niet nauwkeurig genoeg of werden de verkeerde keuzes gemaakt. Doordat SSV zelf ook slordig werd in de passing golfde het spel op en neer. In de 60ste minuut werd uiteindelijk de ban gebroken. Met een slimme steekbal tussen de linies door wist een van de centrale middenvelders van SSV, een van de spitsen te bereiken. Voor de spits  was het een koud kunstje en deze schoof de bal koelbloedig tussen de palen 0-1. In plaats van dat bij de Oranje Leeuwen de koppen gingen hangen door het doelpunt, kregen ze juist meer de drang om vooruit te voetballen. Binnen 5 minuten na de 0-1 wisten ze de  stand weer gelijk te trekken. Onder leiding van Berteld werd er flinke druk naar voren gezet nadat de doeltrappen werden genomen, immers door de tegenwind kwamen deze niet ver. Berteld wist de bal te onderscheppen en bracht Harm F in stelling die alleen door kon gaan op de keeper. Deze probeerde zijn doel nog te verkleinen maar Harm wist de bal langs de keeper te spelen 1-1. Door het doelpunt steeg het geloof bij Wolfaartsdijk dat er nog meer te halen viel, maar wederom werden er of verkeerde keuzes gemaakt of was de eindpass niet goed. Zodoende bleef SSV op de been. In de 75ste minuut dreigde het kwartje alsnog de kant van SSV op te vallen toen voor de 2de maal de Goesse spits oog in oog kwam te staan met Bouke. Maar in plaats van net als bij de 0-1 besloot hij dit maal om hoger te mikken. Met zijn kin wist Bouke ook deze inzet te keren. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd kregen de mannen in het oranje nog DE kans om de punten mee terug naar “huis”(we speelden immers uit) te nemen. Een lage strakke vrije trap van, de inmiddels weer ingevallen, Albert werd door alle spelers van SSV gemist. Helaas had Harm hier geen rekening meer mee gehouden en miste ook hij de bal.

Volgende keer
Volgende week is er een vrij weekend in verband met de carnaval. 29 februari speelt het 3de elftal een uitwedstrijd tegen ZSC 3. Aan het begin van het seizoen wist het 3de ZSC met terug 7-0 naar Scharendijk te sturen. Lukt het Wolfaartsdijk om dezelfde uitslag weer mee terug te nemen?

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger