WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 –SSV’65 4 (3-0) 5-0 + foto

11 maart 2017; Alweer de derde thuiswedstrijd in een reeks van 4. De tegenstander van vandaag was SSV ’65 4.

De uitwedstrijd hadden we in de dying seconds met moeite en wat geluk gewonnen maar nadat Spui 4 zich uit de competitie heeft terug getrokken, blijkt SSV ’65 de rode lantaarndrager van deze competitie te zijn.

Wdijk 3 SSV 4

Ten opzichte van vorig week waren er minder personele problemen. Boot met gipsmanchet (waar hebben we dit eerder gezien in 1978), Stefan B, Toon, Jeroen, Berteld en Ruud waren weer van de partij. Johan werd geruild tegen Joran (scheelt maar 1 letter) en Jan-Henk had zich als vlaggenist aangeboden. Met een half ander elftal dan de week ervoor werd het Digitale Wedstrijdformulier ingevuld en een opstelling gemaakt. In de mêlee van spelers bleek dat de overblijfselen van griep niet alleen nog op de spieren van de coach zijn uitwerking hadden maar ook op zijn hersens; het basiselftal bleek een basistwaalftal!!? In aanloop naar de aftrap werd overwogen om met 12 te beginnen en af te wachten of scheidsrechter Jac Deijnen tot 11 kon tellen maar eerlijk duurt het langst. Teamplayer Stefan B toonde zich bereid om de eerste helft tussen de gebroeders Kloosterman plaats te nemen in de dug-out.
Met Ozzie als de Daley Sinkgraven van Wdijk op linksback, Joran op rechts, Boot als laatste man met Harm vd B ervoor was een niet te slechten muur opgetrokken voor Jeroen.  Met een middenveld van Rico, Toon, Berteld, Ruud en een aanvalslinie met Arnold en Jonathan moest dit varkentje gewassen worden.
Na de aftrap van SSV was het voor iedereen weer even zoeken voordat er rust in ons spel kwam en we het spel voornamelijk konden verplaatsten naar de SSV-helft. Na wat schermutselingen rond het strafschopgebied van SSV was het Nol die in de 10e minuut de ban brak en de 1-0 binnenschoot. Vrijwel direct hierna werd een goed schot van Ruud door de SSV-goalie gepareerd tot corner en brak een kwartier aan waarin Wdijk in zijn aanvalsdrift weer verzuimde om verder afstand te nemen. Was het niet de overenthousiaste SSV-vlagger die vlagde op momenten dat de bal bij een Wdijkspeler aankwam en misschien niet wist dat hij moest kijken naar het moment waarop de bal gespeeld werd, dan waren het wel inzetten of voorzetten die door onze eigen spelers om zeep geholpen werden. In diezelfde periode gleed Toon een keer weg en zwikte hij zijn “goede” knie. Na 10 minuten en een tweede keer vallen was het voor hem beter om de zijlijn op te zoeken en vrouw Koos te vragen die avond over 2 knieën te wrijven. Kees K nam hierop de plaats in van Toon centraal naast Berteld. Rond de 25e minuut bracht Berteld halverwege de SSV-helft vanaf rechts een bal hoog in de 16. Een uitlopende SSV-verdediger kopte vervolgens de bal langs zijn uitgelopen keeper in het lege doel waarmee hij onze score verdubbelde; 2-0.
Niet veel later was Jonathan dicht bij de 3-0. Zijn schot spatte op de lat en de lastige rebound voorkwam een mogelijkheid voor Rico. Rico die voor de wedstrijd op scherp was gezet toonde een tomeloze inzet en met een onderschepping  in de 35e minuut en een niet te missen assist stelde hij Ruud in de gelegenheid de 3-0 te scoren.  Hiermee was een hele slechte inworp van Rico eerder in de eerste helft gelijk vergeten (of toch niet…) en werd met dezelfde ruststand als vorige week de thee opgezocht.
Na de overige wissels doorgevoerd te hebben vingen we de 2e helft aan met Gerry als laatste man voor Boot en Stefan B als linksbuiten voor Ruud. Het 2e bedrijf bleek alleen nog voor de statistieken van belang want SSV kon geen moment een vuist maken. Oscar viel nog uit met een zere pols, Boot kwam er weer in op voorstopper en Harm nam de linksbackplaats over van Ozzie. Jonathan maakte nog de 4-0 uit een keurig opgezette combinatie en werd kort daarna geveld door kramp. Pinch-hitter Ruud weer ingebracht voor Jonathan alleen bleek dit even later spijtig voor Kees K. Tot zijn eigen schrik floot de scheids een vloeiende Wdijkaanval af voor buitenspel van Ruud die op dat moment niet aan het spel meedeed. De goal van Kees K (schuiver rechtsonder) kwam hierdoor niet in de boeken (maar wel op de site).
Na een besluiteloze rush van Nol die een halve meter voor de doellijn  de bal niet tot doelpunt wist te promoveren leek de teller op 4 te blijven staan maar diezelfde Nol haalde vlak voor tijd alsnog de trekker over voor onze 5e van die middag en zijn 22e van dit seizoen.
Wederom een overwinning (onze 10e dit seizoen) een kratje bier (of 2..) in de kleedkamer en weer met een wedstrijd meer in de stand over VCK 5 naar de eerste plaats.
Volgend weekend treffen we om 15.00 uur thuis MZVC 3.

Even voor de verduidelijking dat de witte vlek op onderstaande foto Ruud is en Rico zijn haar met bier gewassen wordt ;)

11032017 SSV 4

Boons Markt Wolphaartsdijk