WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 trapt 2e seizoenshelft af thuis tegen SV Nieuwdorp 3

Zaterdag 4 februari ’17 was de grote vraag hoe onze senioren uit de winterstop zouden komen. Bij het derde varieerde het van fit, niet wedstrijdfit tot afwachten hoe en hoe lang men mee kon doen.

Met 15-16 man werd het weer een uitdaging om een evenwicht te vinden tussen speeltijd voor allen en toch gaan voor een resultaat. Om 15.00 uur floot scheidsrechter Yoran Pekaar voor de aftrap tegen SV Nieuwdorp 3, de ploeg waar voor de winterstop met 1-3 uit van gewonnen werd.

Nieuwdorp nam het initiatief en hield dit zeker het eerste half uur vast. Wdijk kon geen moment de bal in de ploeg houden en kwam amper over de middenlijn.
Voor het halfuur resulteerde dit al in een 0-1 achterstand toen een lange voorzet in ons strafschopgebied viel en daar waar Jeroen op een touche rekende schoot het leer langs laatste man Benny en de spits voorbij Jeroen in de touwen. Niet veel later incasseerden we zelfs de 0-2 nadat een foute pass vanaf onze linkerkant onderschept werd. De Nieuwdorpspits liet Jeroen kansloos met een stiftje.
Na een noodzakelijke omzetting op het half uur kregen we meer vat op het spel waardoor Arnold vaker en dreigender aan de bal kwam. Ondanks dat onze aansluiting naar voren verbeterde bleef echt gevaar uit.
Vlak voor rust en na een moeizame eerste helft wisten we terug in de wedstrijd te komen. Nadat we druk gaven op de Nieuwdorpopbouw werd Ozzie na een onderschepping op links de diepte in gestuurd. Na diens goede voorzet ramde Nol het leer en de 1-2 ruststand hoog in het doel tegen de touwen.

Omdat alles weer mogelijk leek en de bank van de 1e helft ook moest voetballen werden in de rust 5 omzettingen doorgevoerd. Boot voorstopper voor Harm vd B, Joran de Witte op rechtshalf voor Rico, Gerry laatste man voor Benny (die naar linksback voor Stefan B doorschoof) en Ruud D linksvoor in de plaats van Oscar. Ook Nieuwdorp kwam op maar liefst 7(!) plaatsen gewijzigd de kleedkamer uit.
Direct eiste Wolfaartsdijk het initiatief op. Op het middenveld verdeelden Berteld en Kees K de ballen over links en rechts. Op de flanken dreven Joran, Johan Lu en Ruud de Nieuwdorpverdediging tot wanhoop maar aanval na aanval werd door de Nieuwdorpverdediging, hun keeper maar voornamelijk door ons zelf teniet gedaan. Zelden was de laatste pass goed. Volgens de ongeschreven voetbalwet was het dus Nieuwdorp die na een uur weer scoorde. Een hoge bal vanaf rechts plofte net buiten het bereik van Jarno in onze 16-meter waar de Nieuwdorpspits met een handige voetbeweging Jeroen met een “lepel” verschalkte en de 1-3 in de achterste hoek lobde.
We bleven toch geloof houden in een resultaat en aanval na aanval golfde richting het Nieuwdorpdoel. Met nog 25 minuten te gaan bleef Jarno een keer achter en schoof Gerry bij een inworp door. Na een dribbel van net over de middellijn tot in de 16½ probeerde hij de bal binnenkant links in de linkeronderhoek te krullen. De keeper kreeg er een hand achter maar niet goed genoeg om geen rebound weg te geven. Ruud wist daar wel raad mee en tikte de 2-3 binnen.
Nieuwdorp wankelde en Wdijk rook bloed. Doordat we ver naar voren voetbalden ontstond er ook ruimte voor enkele uitvallen van Nieuwdorp. Één keer werd het voor ons nog gevaarlijk. De bal sprong bij een scrimmage via de vingertoppen van Jeroen en voorkant lat uit ons doel.
Blijkbaar onvermoeibaar beukten we verder op de verdedigingsmuur van Nieuwdorp en corner na corner volgde. Kees K kopte hieruit bijna de gelijkmaker binnen maar de keeper redde knap. Met nog zo’n 10 minuten te gaan speelde Jarno rand 16 de bal in op Nol voor een kaats. Waar iedereen de kaats verwachte wilde Arnold met een verdediger in zijn rug wegdraaien. Het achteruitstappen van die verdediger met zijn handen op de schouders van Nol maakten voor scheidsrechter Yoran het fluiten en wijzen naar de penaltystip vanzelfsprekend. Nol maakte uit deze pingel onberispelijk de 3-3.
Zonder ook maar een seconde aan een gelijkspel te denken was het wederom Wdijk die de laatste 5 minuten druk naar voren bleef zetten wat in de blessuretijd nog tot een corner leidde. De Wolfaartsdijkse luchtmacht verscheen daarop in het vijandelijke strafschopgebied. Uit de korte corner die volgde legde Joran de bal over onze bliksemafleiders Jarno en Gerry bij de 2e paal op de kop van Ruud die zijn 2e goal van de middag perfect binnen knikte; 4-3.
Met deze Duitse overwinning, passeerden we koploper VCK 5 wat die middag niet in actie kwam en staan we voorlopig weer eerst…..

Wat me bij het schrijven van dit verslag nog opviel was de sportiviteit van de wedstrijd. Ondanks dat het voetballend een echte wedstrijd was, kon ik me geen overtreding in de wedstrijd herinneren.

Boons Markt Wolphaartsdijk
Corstanje Assurantiën