WebsiteBannerSindsV2

ZSC’62 3 -VVW 3 (2-1) 3-1

De laatste week van februari vroeg Whatsapp-vlogger Rico Eveleens meermalen in de Groepsapp van Ut Derde of er een vrije zaterdag aan zat te komen. Dit omdat met nog twee dagen te gaan er in februari al twee keer zoveel neerslag was gevallen in Zeeland dan gemiddeld. Het was zelfs de natste februari sinds de metingen vanaf 1901.
Eerlijk gezegd hadden meerdere spelers dezelfde verwachting dat de velden van ZSC’62 deze hoeveelheid water niet goed zouden doorstaan maar op de schrikkeldag van 2020 kwam er bij Gladiatoren van Wolfaartsdijk 3 geen bericht binnen van een afgelasting maar een opsomming met de chauffeurs van dienst voor die middag.

Ondanks dat ons 1e-elftal vrij was werden “slechts” 13 spelers bereid of fit gevonden waaronder Jan Kole die zijn kicksen na een jaar niet voetballen weer opgezocht had. Nadat we vlak voor vertrek ons 2e-elftal in een hoosbui letterlijk van het veld af zagen regenen, onze captain zijn Chinese maaltijd van de avond ervoor in het toilet gedrukt had, togen we monter richting Scharendijke. We hadden immers de thuiswedstrijd met 7-0 gewonnen en op papier hadden we een voor dit seizoen bovengemiddelde wedstrijdselectie.
Chauffeur Ruud Dingemanse werd gesommeerd zeker niet voorop te rijden en de auto van Harm Fluijt te volgen om te voorkomen dat Ruud richting het ZSC uit Westerhoven (Brabant) zou rijden.
Ondanks dat Rico in Scharendijke nog een afslag miste stonden we om 14.30 uur met droog weer en een behoorlijk straffe wind op een verrassend goede grasmat aan de aftrap.

  Rik  
  Gerry  
Stefan de K Harm vd B Leon P
Kees K Berteld              Jarno © Rico
  Jan                   Harm F  

Ruud begon als vlagger, Jordy bekeek het uit de wind vanuit de dug-out. Voornemen was dat zij na een ongeveer een half uur ingebracht zouden worden.
Na in de warming-up wat bekende en wat onbekendere tegenstanders ten opzichte van de thuiswedstrijd te hebben waargenomen, werden de bedoelingen van ZSC snel duidelijk. Met een jonge, snelle behendige voorhoede stond onze verdediging direct onder druk. Al na 2 minuten drong hun spits over links onze 16½ binnen, kon Gerry met een lang been de bal nog net beroeren en verdween het schot /voorzet voorlangs ons doel. Nog geen 5 minuten later schampte een schot van rand 16½ onze linkerpaal, een achterstand kon niet lang uitblijven. Doordat ZSC fitter was, organisatorisch beter stond, sneller en beter was in de omschakeling, kregen wij geen moment vat op hun lopende spelers. Nadat een moeizame aanvalsopzet van VVW rond de middellijn onderschept werd, schakelde ZSC om en lanceerde de ZSC-spits zichzelf over de linkerflank om onze laatste linie en keeper te verschalken; 1-0.
ZSC breidde hun voorsprong binnen het halfuur uit nadat we verdedigend de verkeerde keuzes maakten door kruisende aanvallers van ZSC niet te volgen maar teveel oog voor de bal te hebben. Zo kwam een ZSC-aanvaller aan de linkerkant vrij voor de goal en kon Bouke-stand-in Rik Katsman voor de 2e maal vissen.
Wolfaartsdijk bleef geforceerd zoeken naar een aansluittreffer. Iedereen, waaronder Jarno, Jan Kole en Harm Fluit, probeerden de georganiseerde verdedigingslinie van ZSC te slopen maar wat we brachten was simpelweg niet genoeg. Doordat we zelf vaak “vergaten”(?) aan te sluiten en mee te voetballen bleef ZSC makkelijk op de been.
Toch kwam onze 2-1 onverwachts na een half uur “uit de lucht vallen”. Nadat een voorzet van rechts doorschoot tot voorbij de 2e paal, raakte Kees K de bal niet eens overtuigend maar we zagen door een wirwar van benen het leer toch het doel in gaan. Rond dat tijdstip waren onze eerste wissels gepland maar ook dit verliep moeizaam. Ruud en Jordy waren al een tijdje over 60 meter naar elkaar aan het roepen maar de wind verhinderde een goede communicatie wie er nu eerst in zou vallen. Uiteindelijk kwam Jordy er eerst in voor Rico. Niet veel later kwam Ruud in het veld voor Kees maar beide ploegen konden het elkaar de 1e helft niet meer echt moeilijk maken waardoor de thee met een 2-1 ruststand opgezocht werd.

Misschien geholpen door de wind schuin in de rug maar in de 2e helft was er zo waar een klein veldoverwicht voor Wdijk al bleef ons spel ondermaats. ZSC zakte wel of niet noodgedwongen in en zag al onze pogingen op niets uitlopen. Vrije trappen, krampachtige doelpogingen, corners, schoten, met alles wat we ondernamen konden we ZSC geen pijn doen. Na een uur spelen werd Supersub Rico weer ingebracht voor de moegestreden Jan Kole en Leon kwam niet veel later op de linksbackplek voor Stefan.
Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de beslissing. Het was W’dijk ¾ wedstrijd eigenlijk niet gelukt om een goede voorzet te verzorgen of beter gezegd te bezorgen waarna ZSC het nog maar een keer demonstreerde hoe het wel moest. Vanaf onze rechterkant kwam een strakke voorzet bij hun rechterspits, die nadat hij uit de rug van Stefan was weggelopen, de bal na een keurige aanname in de rechterhoek achter Rik volleerde.
ZSC realiseerde zich dat het zo wel goed genoeg was en Wdijk besefte dat er niets meer te halen viel waarna de resterende tijd plichtmatig werd uitgespeeld.

Over de hele wedstrijd gezien was het zeker ZSC wat de meeste aanspraak kon maken op de overwinning en lieten zij ons nog enige tijd in leven voor eventueel een puntje. Met de wetenschap dat we met deze 3 -en in totaal 20- tegengoals numeriek niet meer de minst gepasseerde achterhoede in deze competitie hebben keerden we na 24 blikken bier en wat cola later richting Wolphaartsdijk. Toch moet ook gezegd worden dat we het de “middelen” die we hebben en met slechts 28 goals voor gewoon goed doen in deze competitie.
Volgende week thuis tegen Brouwershaven 2. Uit behaalden we een benauwde 1-2 zege tegen een roedel jonge honden. Wellicht valt er dan meer te halen dan vandaag maar dan moet ons spel echt wel beter zijn.

(Red. wedstrijd tegen Brouw 2 werd afgelast)

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger