WebsiteBannerSindsV2

Echte wedstrijd voor Wolfaartsdijk JO15

Dau JO15 Wdijk JO15

 

 

 

 

 

 

 

Door de vorstperiode was het gewone voetbalprogramma afgelast en spelen we een oefenwedstrijd tegen een hoger voetballende tegenstander. Dauwendaele staat op de tweede plek in de 2e klas, met evenveel verliespunten als de nummer één. Kortom een tegenstander van formaat.

Het was heerlijk weer, een lekker zonnetje en geen wind prima voetbalweer dus.  Vandaag traden we aan in Middelburg met 13 spelers, Pieter en Geert ontbraken, Luca van O13 wilde gelukkig weer graag meedoen.
De volgende elf spelers starten:
Mateusz
Kilian    Ruben    Bram    Martijn
Olivier        Mats    Luca

Stijn    Jarnick        Florus    
We starten met Pepijn en Berke op de bank.

Onder druk
Dauwendaele startte erg goed, een goede voetballende ploeg met veel snelheid langs de flanken en sterke centrale spelers.  Wolfaartsdijk kwam nauwelijks van de eigen helft af. Bij de vele doeltrappen konden we bal onvoldoende rond laten gaan we werden vroeg vastgezet.  Met snelle acties werd Dauwendaele gevaarlijk.  Gelukkig dat het vizier van de geel-blauwe spitsen niet echt op scherp stond, het had na 15 minuten ook 3-0 kunnen staan.  De snelle fysiek sterke linksbuiten kreeg na een glijpartij van Kilian een vrije schietkans. De bal verdween van de rand van het zestienmeter met een mooie boog in de bovenhoek, 1-0.

Hierna kregen we meer grip op de wedstrijd, omdat we sneller de bal van achteruit rond gingen spelen konden we ons onder de druk uit voetballen en kwamen we in de wedstrijd terug.  
De wedstrijd ging zich meer op het middenveld afspelen we gaven geen kansen meer weg. Zelf kregen we aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar Jarnick 2x en Stijn konden het net niet vinden.  Olivier had nog een prachtige actie maar werd in de zestien tegen de grond gewerkt voordat hij kon schieten, het leek op een overtreding maar er werd niet gefloten.  Rust.

Schroom
Berke kwam in het veld voor Stijn en Pepijn voor Luca.  Na rust een ander Wolfaartsdijk, we starten fel en drongen gelijk Dauwendaele terug.  Echter een minuut of 5 verder stonden we met 2-0 achter!  Een geblokte bal uit onze verdediging viel tussen onze verdediging en de keeper en was een prooi voor een van de snelle spitsen, deze plaatste de bal handig langs Mateusz.
Een ingooi langs de zijkant waarbij Mats vanaf het middenveld de hoek indook en zo de zestien in kon sprinten verraste heel de Middelburgse defensie, het resultaat na een prima voorzet was dat Jarnick de bal simpel in kon tikken.

In deze fase speelde de oranje-zwarten erg sterk, alle duels werden gewonnen en we creëerden een aantal kansen.  Een sterke actie wederom van Mats betekende de 2-2. Hij speelde zich knap vrij en schoot de bal vanaf de rand zestien in de bovenhoek.
Dauwendaele kwam nu weer wat beter in de wedstrijd en maakte na een snelle aanval de 3-2. Verder kreeg bij een gevaarlijke Geel-blauwe voorzet vanaf links gelukkig niemand de voet tegen de bal.
Wolfaartsdijk zette nog maar eens aan. Twee schoten van Olivier op de paal, en een aantal gevaarlijke corners waarbij we net de bal niet goed konden raken om te scoren. Echter uit een van de aanvallen wist Jarnick met een mooi schot te keeper te passeren in de lange hoek.
Mats veroverde de bal op het middenveld na goed druk zetten van de spitsen en besloot de bal van een meter of 20 te schieten. De te ver voor zijn goal staande keeper kon niet meer bij de bal 3-4!
Uit een fantastische actie van Olivier

hadden we de 3-5 op de schoen. Echter we kregen de bal er niet in een voet van een Geel-Blauwe lag in de weg.

Omschakeling
Uit de tegenaanval scoorde Dauwendaele! Omdat onze kracht wat wegvloeiden konden we niet tijdig meer omschakelen waardoor de snelle flankspeler de bal voor kon geven, de spits schoot en via handen van onze keeper kwam de bal vrij voor de voeten terecht voor een vrijstaande Middelburger 4-4. Hierna scoorde Dauwendaele nog een keer na balverlies van Wolfaartsdijk 5-4.  Kort na dit moment floot de scheidsrechter voor het einde.
Voor de voetballiefhebber een prachtige open sportieve wedstrijd met goed voetbal en veel goals van beide kanten.

Voor  Wolfaartsdijk het eerste verlies sinds begin september. Wel een wedstrijd waarbij er alles van elke speler gevraagd wordt, foutjes worden tegen een sterke tegenstander direct afgestraft. Positieve is dat we ons terug in de wedstrijd hebben gevoetbald en veel kansen hebben gecreëerd, jongens goed gedaan!
Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Koetinge O15 3, en wie weet leidt deze wedstrijd wel tot een bezoek aan Mc Donalds!

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger