WebsiteBannerSindsV2

Goes 1 - Wolfaartsdijk 1 16 februari 2019

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Goes op het programma. Een lastige uitwedstrijd, omdat Goes in de tweede periode op hetzelfde aantal punten stond als wij en in de competitie de vierde plaats bezette. Om nog te kunnen hopen op de tweede periode is dit dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Daarnaast was het voor ons een mooie kans om te revancheren op de thuiswedstrijd tegen Goes. Waar we in de eerste helft kans op kans kregen, maar verzuimden te scoren, waardoor Goes in de tweede helft de wedstrijd met vier doelpunten nog naar zich toe kon trekken.

We begonnen de wedstrijd met dezelfde elf als de week ervoor tegen Spui. Mathijs; Daniel, Robin, Stefan, Julian; Tristan, Sam, Tim; Tijmen Diedrik & Jelmer. Richard, Mitchel en Timo namen plaats op de bank.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd op een mooie lentedag in februari. Goes liet gelijk zien dat ze deze wedstrijd wilden winnen en zette ons gelijk onder druk, waardoor wij moeilijk konden voetballen en vaak genoodzaakt waren om de lange bal te hanteren. Het eerste doelpunt viel dan ook vrij snel voor Goes. Nadat Mathijs een schot keerde, lukte hem dit geen tweede keer bij de rebound en kwamen we op een 1-0 achterstand. We moesten dus oppassen voor een zware middag. Even later kregen wij een corner die bij een Goesenaar voor zijn voeten viel en uitverdedigde. Helaas voor hem sprong Jelmer er nog tussen en belande de bal via Jelmer in de goal. De stand was weer in evenwicht, 1-1. Waar we hoopten dat het nu gelijk op zou gaan, kwam dit er niet van. Goes bleef ons constant vastzetten waardoor we niet het voetbal konden spelen wat we normaal doen. Even later kreeg Goes een vrije trap aan de zijkant van het veld. Na een miscommunicatie tussen Mathijs en Tijmen viel de bal voor de voeten van een speler van Goes, die de bal toen makkelijk binnen kon schieten. We kwamen dus weer op achterstand en moesten oppassen dat het niet verder uit zou lopen. Eind tweede helft verloren we de bal in de opbouw halverwege tweede helft. De snelle spits van Goes zette het op een rennen en nam de bal mee naar het doel van Mathijs waar hij de bal tegen de touwen schoot. 3-1 dus, en dit was ook de stand waarmee we gingen rusten.

In de rust werd gezegd dat Goes ons erg goed onder druk zette, maar ook dat ze dit de tweede helft zeker niet konden volhouden. Er werd gezegd dat we dit moment moesten afwachten zodat we dan konden gaan voetballen. Het was immers nog maar 3-1, dus als we de aansluitingstreffer zouden maken konden we weer meedoen. In de rust werd er één wissel gedaan aan onze kant, Timo kwam er in voor Jelmer.

Toen de tweede helft begon, gebeurde inderdaad wat er in de rust gezegd werd. Goes zette wat minder druk, waardoor wij konden gaan voetballen. Hierdoor konden we de aansluitingstreffer maken via Tristan die Tijmen diep stuurde, Tijmen kon de bal voorgeven op Mitchel die de bal binnen kon werken. Hierdoor kregen we toch weer wat hoop om toch niet zonder punten naar huis te gaan. We probeerden de Goese verdediging door te komen, maar tot echte kansen leidde dit nog niet. Toen kwam een speler van Goes die met een individuele actie de Wolfaartsdijkse verdediging door dribbelde en de 4-2 binnenschoot. Een tegenvaller voor ons, omdat het verschil nu weer op twee doelpunten kwam. Toch gingen wij weer opzoek naar de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf rechts kwam bij Tim terecht en met de rug naar het doel besloot hij het met een omhaal te proberen. Een perfect uitgevoerde omhaal belande snoeihard op de bovenkant van de lat, het geluk zat hier net niet mee en de stand bleef dus nog op 4-2. Bij deze stand bleef het niet, de rappe mannen van Goes stuurde via een combinatie een medespeler de diepte in die de bal vervolgens weer terug kon leggen op randje zestien. De spits kon de bal binnenwerken en de eindstand van 5-2 kwam op het scorebord.

Dit betekende voor ons dat de periode nu volledig uit zicht is en dat we op de ranglijst een plekje zijn gezakt naar de achtste plaats. Volgende week spelen we tegen Nieuwland thuis. Een belangrijke wedstrijd, omdat we op een gelijk aantal punten staan. Ook krijgen we de kans om de verloren partij in de uitwedstrijd recht te zetten. We kunnen uw support dus goed gebruiken.

Tot volgende week!

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger