WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 1 - Spui 1 zaterdag 9 februari

Iets later dan normaal volgt het verslag van de thuiswedstrijd tegen Spui.

 

De mannen hadden vandaag maar 1 taak, winnen! De vorige ontmoeting met Spui ging, na een matige wedstrijd, verloren met 4-3. Ook door het verlies na vorige week in Kwadendamme was het van belang om vandaag de 3 punten te pakken, om mee te blijven te doen in de 2e periode. Coach Arjan maakte een kleine aanpassing in zijn basis en bedacht de volgende opstelling. Als keeper natuurlijk Mathijs. Daniël, Robin, Stefan, Julian als de 4 verdedigers. Het middenveld bestond uit Tristan, Sam en Tim. Voorin begonnen de broers van der Baan met centraal voorin Diedrik. Op de bank begonnen Mitchel, Richard en verrassend Thijs.

De voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal. Een groot aantal spelers had pijntjes, Jan had het enorm druk met het behandelen voor de wedstrijd. Ook waaide het erg hard, zelfs zo hard dat er een boom langs het veld om waaide op de boarding. Als onderdeel van de warming up werd deze boom opgetild en achter de omheining gelegd. Van te voren werd gevreesd dat het een lelijke wedstrijd zou worden, die beslist werd door een bal die heel bijzonder zou binnen waaien. Gelukkig voldeed de wedstrijd niet aan deze verwachting.

De wedstrijd begon rommelig, mede door de lastige wind. Spui probeerde vooral via de lange bal gevaarlijk te worden. De oranje mannen probeerde het iets meer voetballend te doen. Dit lukte bij vlagen. Na 20 minuten counterde Wolfaartsdijk sterk, de bal ging over meerdere schijven en de voorzet kwam bij Tim. Die raakte de bal niet helemaal lekker, maar gelukkig viel de bal voor de voeten van Jelmer, die hem dan ook keurig binnenschoof. Het leek ook een bevrijdende 1-0 te zijn, de ploeg ging veel makkelijker spelen. Spui probeerde het nog steeds via de lange bal, maar deze waaide 9 van de 10 keer over de zijlijn en werden nog niet echt gevaarlijk. Na ongeveer een half uur spelen kwam Tijmen er via de linkerkant goed door. Spits Diedrik liep voor bij de 2e paal en vroeg de bal, Tijmen gaf deze blind perfect voor de voeten. Helaas verzuimde Diedrik om deze kans te verzilveren en schoof de bal naast, doeltrap. De doeltrap werd opgevangen door Stefan en die gooide hem door naar voren. De laatste man verwerkte hem niet goed en Diedrik ving de bal op en schoot van net buiten de 16, alleen deze keer wel raak. Zo werd de kans toch van daarvoor een beetje goedgemaakt en konden de mannen met een comfortabele 2-0 gaan rusten.

Het was in de rust aangegeven dat we nu de wind iets meer mee zouden hebben, maar dat we niet moesten gaan verzaken en rustig moesten doorgaan waar we mee bezig waren. Gelijk van de aftrap ging het toch bijna mis. Robin raakte een bal net niet lekker en zette zo de snelle spits alleen voor Mathijs. Mathijs pakte deze bal gelukkig heel goed. Een enorm belangrijk moment. Gelukkig werd Spui hierna helemaal niet meer gevaarlijk. Wolfaartsdijk wel. Rond de 60e minuut kwam de sterk spelende Tijmen weer door via de linkerkant. Weer was ook Diedrik mee, alleen kon deze in eerste instantie niet bereikt worden. Tijmen leverde een goed schot af met een misschien nog knappere redding van de keeper. Alleen had deze keeper net de pech dat Diedrik toevallig op de goede plek stond en hij kon zo op opengoal binnen tikken. Er werden nu een aantal spelers ook met voorzorg gewisseld, Richard kwam voor Daniël en Mitchel voor Sam. Tijmen kwam op het middenveld erbij en Mitchel op de rechtsbuiten. Zo werd Wolfaartsdijk nog een aantal keer gevaarlijk via Jelmer en Mitchel, alleen werden deze kansen helaas niet verzilverd. Een ander mooi moment in de wedstrijd kwam eraan, Thijs kwam na lange afwezigheid het veld in. Thijs erin Tijmen eruit. Diedrik schoof terug naar het middenveld en Thijs in de spits. Op dit moment pakte een speler van Spui na blijvend zeuren op de uitstekend fluitende scheidsrechter. Blijkbaar was deze jongen ook een recidivist. De andere spelers van Spui waren zelfs blij met de rode kaart voor deze jongen. Ook dit moment kwam het enige smetje op de verder sportieve wedstrijd. Een klein opstootje met een hoofdrol voor Tristan. De scheidsrechten heeft niet gezien wat er gebeurde en beoordeelde het niet en gaf aan verder te spelen, tot grote vreugde van Thijs die nog geen bal had geraakt. Vlak hierna raakte Thijs wel een bal, een hakje deed hij zelfs tot ieder zijn verbazing. Deze bal kwam perfect voor de voeten van Tristan, die vervolgens de bal goed voor Mitchel legde. Waarna het een koud kunstje was om de keeper te passeren en hij bepaalde zo de eindstand op een 4-0.

De mannen staan nu op een 3e plek in de 2e periode. 1 punt achter op MZVC en 2 op LeBo. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Goes op het programma.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger