WebsiteBannerSindsV2

Eerste seizoenshelft st Colijn/Wolfaartsdijk 28 december 2021 - NIEUW TEAM J0-19

Een nieuw seizoen, na het door COVID19 verloren seizoen 2020/2021 waarin we slechts 3 wedstrijden gespeeld hebben en daarnaast alleen getraind hebben. Gaan we er vanuit dat we weer lekker kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. De volgende spelers maken deel uit van het team keeper Marvin Tilroe verdedigers Luka Schrier Maarten Graver Luca Remijn Geert de Wit Martijn Kloet Siebe Weezepoel. Middenveld Rowdy Kramer Giyani Vd Heijde Thomas Faasse Ruben Kloet Berke Deckers Gabriël van de Ven. Aanval Stijn van Zandbergen Mike van Dommelen Luke Goossens Jarno Snoep. Niels Fluijt startte het seizoen bij J0-19 en speelt nu bij J0-17 omdat er bij dit team een
aantal jongens gestopt zijn.
Staf trainers Jos Snoep Kees Kloosterman Arjen Geene
Assistent scheidsrechter Ad de Wit

Voorbereiding
De kern van het elftal bestaat uit 8 jongens die al 2 jaar in het elftal spelen en dus ervaring op eerste klas niveau hebben de andere 9 jongens komen over van J0-17. Een behoorlijk verschil maar binnen de staf is er vertrouwen dat deze jongens met wat geduld stappen gaan maken. Al snel is duidelijk dat het aan enthousiasme en spelplezier wel goed zit. Iedereen voelt zich al snel thuis in de nieuwe samenstelling.
De eerste oefenwedstrijd tegen Kapelle hebben we nog geen keeper en gaat een speler op doel. Na een leuke wedstrijd verliezen we met 5-3 maar gezien de prima tweede helft is er vertrouwen voor het echte werk.

Bekervoetbal
We spelen de eerste ronde beker tegen Kloetinge J0-19-3. Na een goede wedstrijd winnen we met 6-0. Een mooi begin van het seizoen. In de tweede ronde spelen we tegen Goes J0-19-1. Een prima tegenstander, maar al snel is duidelijk dat wij het als team goed voor elkaar hebben we winnen met 6-3.
Alleen door wat nochelant spel achterin krijgen we onnodig doelpunten tegen.

De tegenstander in de derde ronde is Veere/Serooskerke J0-19-1. Deze wedstrijd staat gepland op zaterdag 22 januari 2022. Hopen dat er dan weer getraind en gevoetbald kan worden.
De competitie eerste klas In de eerste wedstrijd spelen we uit tegen RCS 19-1. Een goede tegenstander en het word een lastige middag fysiek en voetbaltechnisch de betere ploeg maar met werklust komen we toch ook tot enkele kansen. Uiteindelijk verliezen we met 4-1.

Luctor/Heinkenszand is de volgende tegenstander. Een moeizaam begin. We worden overlopen door deze goede tegenstander het eerste kwartier en staan dan al met 2-0 achter. Het teken voor ons om stapje extra te doen en we komen beter in de wedstrijd geven weinig meer weg achterin en maken 3 mooie goals. Rust 2-3
We gaan na rust door waar we mee eindigden en wat de tegenstander ook probeert echte kansen komen er niet wij maken zelfs de 2-4 dikverdiend. Een makkelijk gegeven strafschop betekent 3-4 met nog ruim 20min re spelen kan er nog van alles gebeuren. De beste kansen zijn voor ons maar er word niet meer gescoord. Winst 3-4. Top jongens.

Thuis tegenstander Terneuzense.Boys
Een onbekende tegenstander en al snel is duidelijk dat wij de betere ploeg zijn. De winst van 3-1 is verdiend.

Kapelle uit is de volgende wedstrijd. Dit is voor mij persoonlijk de beste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.
Met vlotte combinaties en passeerbewegingen van de aanvaller word het doel van de tegenstander keer op keer gezocht. Ook verdedigend staan we vooral de eerste helft als een huis. Mooi om te zien dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan de teamprestatie. Uitslag 2-6

Thuis tegen MZC.
Een goed voetballende ploeg met karakter en doorzettingsvermogen zo presenteert deze schouwse ploeg zich. We hebben het er lastig mee over en
weer kansen met 1-1 als eindresultaat. Een verdiend punt voor beide ploegen.

De wedstrijd uit tegen Kloetinge was een hele andere dan in de beker.
Kloetinge had zich versterkt met een aantal spelers van J0-19-1 wat dus betekende meer weerstand, wat dan weer goed is omdat er onder meer weerstand gevoetbald word. Een gelijkopgaande partij waar over en weer wat kansen worden gecreëerd het blijft lang 0-0 maar de wedstrijd word in de laatste 10 minuten beslist in Kloetings voordeel. 2-0 verlies.

De volgende wedstrijd is thuis tegen hekkensluiter Patrijzen. Een lastige tegenstander voor ons. We krijgen in het begin wat kansen maar voor rust word er niet gescoord. De tweede helft een fel Patrijzen en zij maken de 0-1 wij proberen de gelijkmaker te forceren maar bij uitvallen zijn de beste kansen voor de bezoekers. 10 Minuten voor tijd maken we de 1-1 en krijgen een mooie kans op 2-1 naar deze gaat er niet in. Uiteindelijk verliezen we met
1-3 een pijnlijke nederlaag.

Blessures en Covid.
De 2 wedstrijden die vervolgens op de rol staan moeten wij helaas afzeggen blessures en Covid gooien roet in het eten. We hebben slecht 8 Spelers beschikbaar. Hontenisse uit en de bekerwedstrijd tegen Veere/Serooskerke gaat niet door. VCK uit kan doorgaan met hulp van 017. Deze wedstrijd ging zonder twijfel boven verwachting goed. 2x2 op voorsprong en uiteindelijk een 2-2 gelijkspel.

De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen Clinge, een bekende want vorig jaar verloren we voor de beker in een leuke wedstrijd met 3-1.
Vandaag op het kunstgrasveld in Wolfaartsdijk treden we weer aan tegen Clinge. In de bespreking vooraf aan gegeven dat de tegenstander fysiek sterk is en fel de duels in gaat. Het is dus zaak de bal snel rond te laten gaan en zodoende uit de duels te blijven. Voorin bij kansen niet wachten maar op doel afwerken. Bij balverlies gelijk druk zetten om de tegenaanval eruit te halen. De spelers hebben het goed opgepakt, we waren de betere ploeg en verdiend met 6-1 gewonnen

Oefenwedstrijd tegen Zeelandia/Middelburg 019-1
Op18 december speelden we nog een oefenwedstrijd tegen Zeelandia een ploeg met jonge talentvolle spelers en zij komen uit in de hoofdklasse.
Voor deze wedstrijd stond Mathijs Bosch op doel en ook Jasper Flipse en Yarnick Kole waren aan de selectie van 019 toegevoegd zodat het voor beide partijen een nuttige wedstrijd zou worden.
Wolfaartsdijk begon sterk aan de wedstrijd en de tegenstander werd met goed positiespel in de verdediging gedrongen. Binnen het kwartier stond het 2-0. Er werd door 2 ploegen prima voetbal op de mat gelegd er werd niet meer gescoord maar iedereen was tevreden over het vertoonde spel. Complimenten voor de spelers trainers en begeleiding voor het sportieve gedrag voor tijdens en na de wedstrijd.

De balans opmaken!!!
Afgelopen half jaar hebben wij als trainers en begeleiders met een bepaalde blik gekeken naar de ontwikkeling van de jongens die komend seizoen de stap naar de senioren gaan maken. Wat ons opviel hoe snel de groep een eenheid werd de basis van het elftal waren de keeper en 7 jongens van de oude 019. Daaromheen werden de jongere jongens ingezet om zo te wennen aan het hogere niveau. Nu blijkt dat dit goed heeft uitgepakt, idereeen heeft zijn draai
gevonden. Wat betreft het volwassen worden van de oudere spelers, het is goed om te zien dat een aantal jongens leiderschap tonen en wat fysiek en voetbaltechniek betreft, de eerste klasse is een prima leerschool omdat er zowel fysiek veel gevraagd word maar ook voetbaltechnisch en wat inzicht betreft omdat het tempo ook hoog ligt. Als staf kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn.
We hopen dan ook dat we na de winterstop weer kunnen trainen en wedstrijden spelen.

Voetbalgroet
Trainer J0-19
Arjen Geene

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger