Wolfaartsdijk 1 - Hansweertse Boys 1 26-09-2020

Op een regenachtige zaterdag stond er tussen de buien door een voor de VVW een altijd lastige tegenstander, Hansweertse Boys. De voorgaande jaren hebben we weinig punten gepakt tegen deze tegenstander. Om 16:00 stond het duel gepland wegens de coronamaatregelen. Onder een mooi zonnetje begonnen deze namen tegen ‘Hanswest’.

Mathijs op goal, Achterin stond van recht naar links: Daniël, Florus, Tim, Iman. Het middenveld van rechts naar links: Wynston, Sam, Jarnick, Tijmen en Timo. Mitchel stond in de spits. Op de bank zaten Boris, Diedrik, Tristan en Thijs. Nadat de ‘pupil van de week’ de aftrap had genomen en de bal achter de keeper van de tegenstander had geschoten, konden we beginnen. Onder een mooi zonnetje floot de jonge scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Voor de VVW de taak om er vol op te klappen vanaf de eerste minuut. Carlos had aangegeven dat we erop moesten klappen en snel de 1-0 moesten maken. Ze zouden dan op elkaar gaan zeuren. De eerste 10 minuten waren we dominant. We moesten wel oppassen dat ‘Hanswest’ er niet snel uit kwam. De VVW werd steeds sterker en Hansweert kwam er nauwelijks meer uit. Dit leidde tot een schitterende combinatie over de linkerflank met als eindstation Mitchel. Hij scoorde hiermee zijn eerste goal van het seizoen. Een vroege voorsprong en Carlos had gelijk. De tegenstander begon op elkaar te zeuren en dit hielp ons alleen maar in het zadel. Snel daarna volgde dan ook de 2-0 deze werd vanuit een corner binnengekopt door onze aanvoerder Tijmen. We moesten ons koppie er bij houden en gewoon door blijven gaan. Dit deden wij ook. Na een goede combinatie op de rechterkant tussen Wynston en Daniël gaf Daniël een goeie voorzet die pan klaar op het hoofd van Tijmen belandde. Hiermee maakte hij zijn 2e goal van de wedstrijd en stond het al snel 3-0. We bleven goed doorgaan en kregen kansen op meer. Zo kreeg Jarnick nog een goede kans. Hij werd alleen gestuit door de keeper van Hansweert. Dan kwam Hansweert er een keer uit op onze helft en werd die aanval gestuit door de VVW en kwamen we er vliegensvlug uit. Mitchel werd ingespeeld. Hij kreeg de tijd om open te draaien en opende op Sam die mee opgekomen was aan de linkerkant. Sam dribbelde naar de goal, kapte een speler uit en prikte de bal heerlijk in de verre hoek. 4-0! Niet veel later werd er gefloten voor de rust.

In de rust werd door Carlos benadrukt dat we scherp moesten blijven en het tempo hoog moesten houden. Dan kun je de score nog veel verder op laten lopen.

De scheids floot voor het begin van de tweede helft. We begonnen gelijk heel slecht aan de tweede helft. Er gebeurde precies het tegenovergestelde van wat Carlos ons meegaf. Hansweert begon opportunistisch aan de tweede helft. Er werd een lange bal gespeeld op de spits en op de rand van de 16 gaven we een vrije trap weg. De plek was wel aan de zijkant van het veld. De bal werd hard laag voor de goal geschoten. De spits probeerde een hakje maar raakte de bal niet. Hierdoor werden Tim en Mathijs verrast en konden niet meer reageren. Zo belandde de bal zonder dat hij werd aangeraakt in de verre hoek. 4-1. Uiteindelijk pakte we het wel iets beter op en gingen we weer een korte fase voetballen. Totdat Timo twee keer 2 minuten onderuit werd geschopt en dat betekende voor de rechtsback 2x geel en dus rood. Hij was al vergeten dat hij al geel had gepakt. Van deze overtal situatie maakte we al snel gebruik. Daniël stoomde op via de rechterkant en legde de bal weer pan klaar op het hoofd van Tijmen. 5-1! De derde van de middag van Tijmen. Wij vonden het een hattrick alleen Sjako was het er niet mee eens. ‘Jongens een hattrick moet in dezelfde helft en achter elkaar gemaakt worden. Niet veel later pakte de gefrustreerde spits van Hansweert ook nog rood. Eerst trapte hij Tijmen na. Dit werd nog bestraft met geel. Een paar minuten later trapte hij op Florus z’n knie en kon hij inrukken. Tegen 9 man speelde de VVW niet goed. Toch viel er nog een goal. Deze werd gemaakt door invaller Tristan. Hij werd de diepte ingestuurd door Daniël en met een goede actie kwam Tristan vrij voor de keeper en scoorde de 6-1. Het spel werd steeds minder en Hansweert kwam er nog een paar keer uit met 9 man, wel zonder gevaar. Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Een goede uitslag geboekt en de eerste 3 punten zijn een feit! Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd naar Apollo. Ik geef de pen door aan Florus.

Mathijs