Kruiningen 2 - Wdijk 2

Tradities............

We zijn een volk van tradities en vastigheden, zo bleek ook afgelopen zaterdag weer.
Wolfaartsdijk twee trad aan tegen het traditioneel fysiek sterke Kruiningen op een traditionele zware kleiige Kruse Mat. Vorig jaar wonnen we met 2-4 en scoorden we na de wedstrijd nog een bakje snert.

De voorbereiding was ook niet veel anders dan anders. Zo was het weer puzzelen geblazen om de selectie bij elkaar te vegen en was sterspeler Erik weer eens wat vergeten, deze keer was het zijn schone onderbroek.

Vandaag hadden we maar liefst 2 debutanten in ons midden Stefan Francke en Mitchel kwamen weer wat ritme opdoen na blessures.
De opstelling van vandaag: Mathijs; Bram, Leon, Stefan F., Stefan de K.; Daniël, Erik, Tom (c), Timo; Ricardo en Mitchel.

Kees mocht naast de geblesseerde captain Hidde plaats nemen op de bank. En supersub Jasper (Japie) hanteerde de vlag.

Dan de wedstrijd. Kruiningen begon sterk en Wolfaartsdijk had even een kwartiertje nodig om in de wedstrijd te komen. De ploegen hielden elkaar behoorlijk goed in bedwang. Kruiningen was met een bal op de lat nog het dichtst bij een treffer.
Leon moest met hamstringklachten de Kruse mat na een half uur verlaten, Kees verving hem. Zodoende bij rust 0-0.

In de rust werd 1minuut de tactiek besproken en 14 minuten alle overige zaken die onze manschappen bezig houdt. Japie kwam erin voor Timo.

Na rust ontbrandde de wedstrijd. Erik probeerde eerst nog even zijn favoriete aftrap zonder succes.
Balverlies voorin bij Wolfaartsdijk leverde een vlijmscherpe counter op van Kruiningen, die afgerond werd door de zeer bedrijvige spits. Hij juichte dan ook of de Wereldtitel zojuist binnen was gehaald.
Maar Wolfersdiek ging niet bij de pakken neer zitten en profiteerde vrijwel direct van de onachtzaamheid achterin. Mitchel faalde niet alleen voor de keeper en bracht de stand op 1-1. Het duel kon alle kanten op vanaf toen, beide ploegen wisselde slordige momenten met mooi voetbal af. Kruiningen was het die als eerste weer op voorsprong kwamen. Na wat gerommel voor de goal van Mathijs plofte een bal met een vreemde carambole achter hem. En niet veel later leek Kruiningen de genade klap uit te delen, de spits profiteerde van de geboden ruimte en schoof de bal langs Mathijs. De wereldtitel leek nu echt binnen voor deze beste man, wat was hij blij. Hierna verzuimde ons feestnummer om van dichtbij de 4e treffer binnen te knikken waardoor we nog in de wedstrijd bleven.
Een fantastische pass van Erik op Japie bracht het geloof weer volledig terug. De aankoop van Kloetinge snelde vanaf de middenlijn op het Kruiningse doel af en bleef zeer koelbloedig. 3-2!!
Bram werd vervangen door Timo die met zijn snelheid nog meer gevaar kon stichten. Met een mooie assist stond hij dan ook aan de basis van de gelijkmaker, zijn voorzet werd prachtig tegendraads ingeknikt door topscorer Ricardo. 3-3!!
Nog 10 minuten op de klok en twee ploegen die eigenlijk doodop waren maar wel zin hadden in 3 punten. Ondanks enkele hachelijke situaties aan beide zijden in de laatste minuten eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
Een gelijkspel waar beide ploegen mee konden leven.

Net als vorig jaar zes treffers en dit jaar oliebollen in de Kruiningse kantine.

Het was een fijne middag