Verslag Wdijk 2 - Kloetinge 7

Na een flink natte week, troffen Wolfersdiek 2 en Kloetinge 7 elkaar op het kunstgras te Wolphaartsdijk. Een echte angstgegner, uit wordt op een dramatische manier met maar liefst 7-0 verloren. De mannen van Kloetinge waren met een zeer uitgebreide selectie naar Wolfersdiek getogen, niet om de minste reden dat er ook weer een legendarische doorloopavond op de planning stond in de oranje-zwarte kantine.

Wdijk werd vandaag versterkt met drie JO19 spelers, waardoor we een selectie van 14 man op de been hadden.
De opstelling van vandaag; Mathijs “goeie keeper” op de goal.
Achterin Kees, Hidde, Driediek en Appie. Op het middenveld Danny playboy, Perry, Enzo ‘Frenkie’ en Esra.
Voorin Ricardo en Tom.
Op de bank supersub Jasper, debutant Ruben en Joran die wat later aansloot.
De vlag werd gehanteerd door Soep, die nog steeds worstelt met een pijnlijke teen.

Wolfaartsdijk opende sterk en had na 10 minuten al de gewenste voorsprong. Tom werd aan de linkerzijde weggestuurd zijn poging werd nog gered door de keeper maar met een flying kick wist Ricardo het leer alsnog tegen de touwen te krijgen. Niet veel later leek de 2-0 in de maak, een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Tom, de keeper reageerde door de bal op 20 meter van de goal met zijn hand tegen te houden. Geen 2-0 wel een tijdstraf en een vrije trap. De vrije trap werd door de invalkeeper knap gered. Wolfaartsdijk bleef de betere ploeg en wist met speldenprikken gevaarlijk te worden. De 2-0 kwam uiteindelijk wat gelukkig tot stand, een poging van Ricardo om een bal op de achterlijn terug te trekken werd door een Kloetinge verdediger ongelukkig van richting veranderend waardoor de bal in de goal caramboleerde.
2-0 was ook de ruststand.

In de rust maakte Danny, Frenkie en Tom plaats voor de bovengenoemde bankzitters.

Na rust was Kloetinge wel wat gevaarlijker, wat mede kwam door de ingevallen spits W. Pathuis waarvoor nog steeds een oranje-zwart contract klaar ligt. Een mooie combinatie werd knap afgerond door Jasper, maar werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. De wedstrijd kabbelde voort, tot Driediek aan de noodrem moest trekken. Even 5 minuutjes afkoelen, maar een open kans voorkomen. 1 minuut later bleek de dubbele waarde hiervan, eenzame spits Jasper sprintte iedereen eruit en zorgde voor 3-0. Even daarna met 11 tegen 11 kwam Kloetinge alsnog terug in de wedstrijd. 3-1.
Maar het antwoord liet wederom niet lang op zich wachten, Ricardo drukte af voor 4-1. Na een penalty werd het daarna nog 4-2. Mathijs keerde hem eerst knap maar was kansloos op de rebound. Vooral Jasper kreeg nog enkele mooie kansen, maar het bleef bij 4-2. Volgens Appie hebben we nog nooit verloren op een doorloopavond en die traditie hielden we dan ook in ere.
Voor Kloetinge was de nederlaag geen reden om massaal af te druipen (wat de tegenstander van het 1e wel deed), de heren zette nog even goed aan en vulde de kantine met gezelligheid.

Leuke pot, en lekker 3 punten. We zijn daardoor zelfs gestegen naar plek 3.

Uitslag 4-2
Doelpunten Ricardo 2x, Jasper en 1 eigen doelpunt Scheids Harry W.
Geel: keeper van Kloetinge en Richard
Bank; Goed gevuld