Wdijk 2- Luctor Hzand 6 ; Opstartproblemen

Na een winterstop van 5 weken mochten we de wei weer in voor de inhaalwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand 6. Voor de winterstop was deze pot al 2x afgelast, maar deze tegenstander was ons totaal niet onbekend. Al enkele jaren kruizen we de degens met deze overwegend oud Luctor spelers. Eerst als 4e elftal, daarna als 7e en tegenwoordig gaan ze door het leven als 6e elftal.

Vandaag een luxe probleem met 15 fitte spelers. Nou ja fit, enkele hadden een 5 weken durende winterslaap gehouden om vandaag volledig uitgerust ten tonele te verschijnen. Ook was er de return of mr Led lamp Joran, na een periode van ziekte was hij fit verklaard door dokter B.

De opstelling van vandaag: Boelie; Brammetje, Bla, Driediek, Appie; captain Hidde, Kokkie, Perry en Playboy; Heert en Siek.

Op de bank; Joris, Edje, en the MOTM.
Trainer/ coach Tomba hanteerde de 1e helft de vlag, want Soep had teveel last van zijn grote teen.

Over de 1e helft kunnen we kort zijn, een slap en traag spelend Wolfaartsdijk kon geen moment imponeren. Luctor dicteerde de wedstrijd en we mochten blij zijn dat we met ‘slechts’ 0-2 de rust haalden. Een dik verdiende voorsprong voor de bezoekers.

In de rust 4 wissels. Appie ging vlaggen, Hidde en Playboy gingen op de bank zitten en Heert mocht gaan douchen anders waren er te weinig broekjes.
Trainer/ coach Tomba sprak de profetische woorden “gas geven, dan komt het nog goed”.

De tweede helft trok Wolfersdiek de gas handel dan ook vol open. Wat de 1e helft totaal niet lukte ging de 2e helft stukken beter. Luctor kwam er niet meer uit, en moest al heel snel een tegengoal slikken. Edward schoot een terug getrokken bal op de paal, de rebound werd door Joran laag binnen geschoten. 1-2.
De thuisploeg rook bloed en voelde dat er veel meer in zat, bij de bezoekers liep het van geen kanten meer. Erik schoot na een uur spelen een vrije trap op fabuleuze wijze achter de doelman wat de gelijkmaker betekende. Niet veel later werd EH7 gevloerd in het zestienmetergebied, waardoor scheids Jen niks anders kon doen dan naar de stip wijzen. Tom kroop achter de bal en schoot de bal koeltjes achter doelman van ‘t Hul. Maar nog najuichend was het alweer gelijk, na een scrimmage viel de bal achter Bouke.
De wedstrijd werd wat feller en onoverzichtelijker met enkele tackles, halve buitenspel gevallen en wat onvriendelijk gedrag onderling. Edward schoot de 4-3 binnen nadat een inzet van Tom gekeerd werd door de doelman. Niet veel later schoot Joran zijn 2e van de middag binnen nadat een poging van Ricardo eerst nog gekeerd werd.
Hierna vielen er nog wel kansen te noteren maar geen doelpunten meer.

Drie punten in de tas na een hele zwakke 1e helft maar een hele goede 2e helft.

Conclusies
Eindstand 5-3
Doelpunten: Joran 2x, Erik, Tom en Edward Gele kaarten; geen (Richard bijna) Scheids; Jen Kluijf Supporters aantal; wisselend, gemiddeld stuk of 15 Kratje; 3x Hertog Jan in de kleedkamer

Programma volgende week; De Westhoek thuis, uit met 0-7 gewonnen maar een niet te onderschatten tegenstander.