1 april 2017; Wolfaartsdijk 3 - Apollo 4 - Ervaring wint het van de jeugd

De competitie van ons 3e loopt langzaam naar zijn eind. Vandaag onze 16e wedstrijd (van in totaal 18) tegen SV Apollo ‘69 4. De aanloop naar de wedstrijd verliep niet helemaal zoals gewenst.

Door een krapte op de Wolferdiekse spelersmarkt was ons 2e elftal al verzet. Wester, Louis en Rico waren afwezig, Berteld en Johan Lu naar het eerste en Gerry was nog niet helemaal fit en liet zijn beurt voorbij gaan. Zeker in een potje waar het er om gaat en er spelers genoeg zijn.  Al met al zo’n 6 wisselingen in de ploeg ten opzichte van de week ervoor

Het DWF had ons geleerd dat Apollo gemiddeld minstens 10 jaar jonger was en na het leidersduo van Apollo gesproken te hebben wisten we dat er in de loop van de wedstrijd nog spelers van Apollo 2 kwamen . Met die wetenschap ging Gerry naar het kleedlokaal waar Toon al druk bezig was met het vullen van de waterzak en het uitdelen van shirtjes en broekjes. Zijn camera lag al klaar voor de foto’s die nu te zien zijn in het Fotoalbum VVW3.

Wdijk3Apollo401042017

Onder leiding van Jan Kluijfhout startten we met de gebroeders Kloet op de backposities en de 3 B’s op goal en centraal achterin. Met verzorgd voetbal wisten we al vrij snel tot diep op de helft van Apollo door te dringen. Al in de 7e minuut kopte Harm Fluijt de 1-0 uit een corner vanaf rechts van Nol binnen. Veel tijd om van deze voorsprong te genieten kregen we niet. In de 12e minuut slaagden we er –mede door wat veel spelers achter de bal- niet in de bal afdoende uit de 16 weg te werken en nadat de bal de 3e keer in onze 16 rond de penaltystip viel, trok Apollo de score gelijk;  1-1.
Na wat over en weer voetballen zonder bovenliggende partij maar een dreigender Wdijk was het in de23e minuut Kees die rechts tegen de achterlijn inwierp op Nol, deze kaatste op Kees die na controle de bal direct volley voorgaf richting 2e paal. Wederom was het Harm F die als zo vaak op de goede plaats stond en tegendraads de 2-1 inkopte.  Coach Gerry gaf aan de zijlijn al aan graag met minstens 3-1 te willen gaan rusten en rond de 35e minuut was het dan ook zover. Na een combinatie tussen Nol, Flip, Harm en weer Nol, schoot de laatste de bal cross naar de linkerhoek. Via een sliding en de voet van een verdediger, zag de keeper de 3-1 in de rechteronderhoek verdwijnen.
Boot kon in de 38e minuut de voorsprong nog vergrootten. Nadat hijzelf druk naar voren gaf op de linkshalf van Apollo liet deze de bal liggen. Boot pikte deze op en dreef de bal vanaf links richting keeper. Ik weet niet goed meer of de aansluiting wat laat was maar Boot koos voor zijn eigen kans en met een strakke schuiver schoot hij de bal via de eerste paal en zelfs de 2e paal voorlangs.

Na net voor rust de kans op de beslissende 4-1 te hebben laten liggen herhaalde zich dit ook direct na rust. Nog maar net na rust volgde uit een aanval van Wdijk een scrimmage voor de goal. De afvallende bal rolde tussen de 5-meterlijn en penaltystip voor de voeten van Ruud die de bal toch overtuigend richting het bijna lege doel schoot. De Apollo-keeper liet zich niet onbetuigd en dook met een goede safe de bal uit zijn doel. In de 48e minuut, redde de keeper weer knap op een schot van Flip die vanaf dik 20 meter de bal volley richting doel joeg. Ook Nol had misschien de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar zijn voeten konden niet altijd doen wat hij in zijn hoofd had waardoor de marge “maar” 2 goals bleef.

Met het grote leeftijdsverschil van gemiddeld 10 jaar jonger en de aanvullingen vanuit Apollo 2 (hadden eerst zelf om 12.00 uur op Zaamslag gespeeld) gingen de jaren en de extra pondjes bij Wolfaartsdijk tellen.
Met een goed georganiseerde handbalverdediging van Harm vd B, Benny, Boot, Ozzie, Flip en Harm F werden bijna alle inkomende ballen vakkundig afgeslagen.
Doordat het grote gat tussen onze handbalverdediging en Nol en Jonathan niet (meer) aan te lopen was werden alle afvallende ballen op het middenveld opgevangen door Apollo die de verdediging van Wdijk weinig tot geen rust gunden. Halverwege de 2e helft wist Apollo toch nog hun veldoverwicht te verzilveren met een schuiver in de rechteronderhoek; 3-2.
Met een te gehaast Apollo met veel hoge en lange ballen die ten prooi vielen aan Benny, Boot, Bouke, Harm vd B en Wdijk met een “de dood of de gladiolen"-instelling hielden we stand.
Om wat aan loopvermogen voor in te brengen werd de moegestreden Jonathan na een prima partij gewisseld voor Sjoerd Kloet. Coach Gerry liep nog even met de gedachte om de vermoeide stand-in middenvelder Flip te vervangen door Stefan B maar Nol stak daar 10 minuten voor tijd een stokje voor. Nadat hij met een kreet voor de voeten van scheids Jan Kluijfhout ter aarde stortte met een pijnlijke heup moesten we hem vervangen door Stefan B.

16.45 uur lokale tijd vond scheidsrechter Jan Kluijfhout het genoeg en bleven de 3 punten op Wdijk. Een opluchting voor de Wdijk-spelers die na 90 minuten hard werken de volle 3 punten op Wolphaartsdijk wisten te houden.
Qua veldoverwicht kregen we wellicht wat teveel maar als het om echte,uitgespeelde kansen ging was het geen onverdiende overwinning.

Na het gebruikelijke kleedkamerfotomoment volgen nu nog  2 “finales”.
Volgende week Arendskerke 4 uit en in de tussentijd afwachten wat VCK 5 doet met de nog in te halen wedstrijden.

Komt het toch op de 18e en laatste wedstrijd aan tegen VCK 5????????!