Apollo ‘69 4 - Wolfaartsdijk 3 (1-0) 2-0

Na weer een verplichte week rust en een meer dan matige trainingsopkomst traden we op zaterdag 23 november aan uit en tegen Apollo 4.
Een paar plaatsen op de ranglijst boven onze opponent en met een bredere selectie (14 man) dan voorgaande weken, leken er voor de wedstrijd een aantal ingrediënten aanwezig om die middag een resultaat te kunnen behalen.

In de volgende opstelling werd afgetrapt;

Bouke
  Gerry
Stefan B Berteld Kees
Stefan de K Boot      Perry Rico
Geert   Michel

Reserves; Ruud – Philip - 2e helft sloot Valantis aan.

Op een goed bespeelbaar veld begonnen we onder leiding van Jan van Ooijen aan de wedstrijd. Het meeste balbezit en het betere van het spel bracht ons voornamelijk voetballend op de helft van onze tegenstander. Ondanks het veldoverwicht -zeker op het middenveld- ontbrak het ons dan aan voetbalgogme om het de Apollo-verdediging en met name de keeper moeilijk te maken. Met een kwart wedstrijd achter de rug was er bij een 0-0 stand nog geen reden om ons ongerust te maken.

Niet veel later veranderde dit spelbeeld na een paar cruciale wissels. Bij Apollo werden 2 spelers uit de JO19 ingebracht waarvan er 1 vrijwel direct het gehele middenveld bespeelde. Niet veel later viel de vaak opkomende Berteld bij ons uit met een spierblessure. Hierdoor kwamen de verhoudingen op het middenveld weer meer in evenwicht. Tot overmaat van ramp viel rond het half uur bij een spaarzame uitval van Apollo een luie bal over onze laatste linie. Nadat die bal recht omhoog sprong van het hoofd van hun robuuste spits en Bouke in de kerel klom om de bal weg te werken, werd hij in die onderneming teruggefloten en ging de bal op de stip. Na wat gesteggel bij Apollo wie de pingel zou nemen, verdween het leer tegen de touwen; 1-0.
Nog steeds leek er niet veel aan de hand en begonnen de Oranjehemden door deze achterstand wakker geschud aan een aanvalsoffensief. Ondanks de vele pogingen bleef het een verhaal van net niet en zochten we de thee met een achterstand op.
Met enkele wijzigingen binnen de lijnen begonnen we aan de 2e helft tegen Apollo 4 waar op meer dan de helft van de posities spelers van JO19 stonden. (Die staan met 7x winst uit 7 wedstrijden stijf bovenaan in hun competitie)
Een Apollospeler gaf aan dat het blessuremonster ook op ’s Gravenpolder huishield en men zo de senioren op de been moesten houden, waar heb ik dat laatst meer gehoord!?!?!?!?
Al met al waren beide ploegen voetballend in evenwicht maar werd het er voor Wdijk niet makkelijker op om door te dringen tot bij -laat staan in- de 16½ van Apollo. Omdat er ook weinig tot niets werd weggegeven golfde het matige spel van beide ploegen oeverloos heen en weer tussen beide strafschopgebieden.
Met nog een klein kwartier te spelen was het Apollo die de wedstrijd in het slot gooide. Een uitval van Apollo over onze linkerflank leverde de 2-0 op. Na een dribbel van hun rechtshalf en een opportunistisch schot van ± 18 meter belandde de bal in de linkeronderhoek. Bouke leek dit schot -die de hak van Gerry licht toucheerde- pas heel laat te hebben gezien.
Ook deze middag moest de conclusie getrokken worden dat we te veel moeite hebben de goal te vinden, laat staan de goal te maken. Was de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ZSC nog een positieve uitzondering met een 7-klapper, de 6 wedstrijden hierna zakken we ver terug naar een mager gemiddelde van slechts 1 doelpunt per wedstrijd en tsja, daar scoor je weinig punten mee.

In de kleedkamer bleek dat er een tweede koude douche op ons wachtte. Ook Apollo is bezig te vergroenen maar als de zonnepanelen op een gure sombere zaterdagmiddag niet thuis geven. Je na een matige wedstrijd in de beginnende schemering het kleedlokaal opzoekt en er dan geen warm water is, wordt de roep om op Gronings gas gestookte ketels toch steeds groter en kunnen zonnepanelen je gestolen worden.

Met maar 6 punten verschil tussen de nummer 4 en de nummer 12 en ploegen die tot 2 wedstrijden meer of minder gespeeld hebben, bivakkeren we nu op de 8e plaats. Het kan nog alle kanten op.
Volgende week Bruu uut.