Wolfaartsdijk 3 moet kampioenschap aan VCK 5 laten maar geeft kampioen pak slaag

4 Dagen voor ons treffen tegen VCK 5 op 6 mei had Wdijk 3 nog een kans op het kampioensschap in onze reserve 5e klasse 03.

Na het onnodige verlies op Arendskerke hadden we niets meer in eigen hand en waren we overgeleverd aan het resultaat wat VCK 5 achtereenvolgens tegen Arendskerke, Borssele en GPC zou doen. Na hun winst op Arendskerke en Borssele harkte VCK 5 het kampioensschap in onze klasse binnen tegen GPC 5. Op dinsdag 2 (en niet woensdag 3 mei) hadden ze het –op basis van hun wedstrijdverslag- heel even lastig maar wisten ze met een 2-6 overwinning een onoverbrugbare voorsprong van 5 punten te nemen op de ranglijst.
Hierdoor was deze mogelijke clash om het kampioensschap gedegradeerd tot een potje om des keizers baard, voor spek en bonen of te wel voor de kat zijn viool.
Hiermee werd de keus voor coach Gerry makkelijk gemaakt om niet voortijdige een terugreis van 900 kilometer te maken vanaf zijn vakantie. Plaatsvervangend leider Kees stuurde om 12.00 uur het volgende 11-tal “De Stoofwei” in;

VCK1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boot leek wat verrekt te hebben in de warming-up maar verbeet zich karaktervol als hij is door de pijntjes. Wolfaartsdijk wilde deze wedstrijd wel wat recht zetten na de 1-4 thuisnederlaag en ook de Voetbal Combinatie Koudekerke was er blijkbaar nog wel wat aan gelegen. Het Bierde bleek echter op alle fronten feller en beter wat in enig chagrijn resulteerde bij de versbakken kampioen met wat gesteggel over en weer en arbitrale onrust tussen de scheidsrechter van dienst en onze assistent-scheidsrechter Jan-Henk…
Koning van de dribbel Toon de Kam opende de score. Na één van zijn karakteristieke dribbels over de achterlijn gaf hij 2 tot 3 spelers en de keeper het nakijken; 0-1. Voor rust verzilverde Nol nog 2 maal het betere spel van W’dijk waardoor de 2e helft door onderstaande 11 met een 0-3 voorsprong werd begonnen.

VCK2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook na de thee een beter Wolfaartsdijk 3. Pas rond het uur, net nadat Jonathan de 0-4 had gemaakt, deed VCK met de 1-4 wat terug. Goudhaantje Ruud zorgde met zijn 6e competitietreffer voor de 1-5. Pas na gerommel op onze linkerflank liep Wolfaartsdijk tegen een strafschop en leek VCK weer wat terug te kunnen doen. Deze pingel werd door de goedkeepende Jeroen via de lat gestopt. De rebound vanaf 5 meter voor de goal was niet aan VCK besteed en die inzet rolde voorlangs een open doel links naast.
Nu zal de eerste gedachte bij onze 6e en 7e goal zijn dat dit puur voor de statistiek is, en dat is ook zo maar vermeldenswaardig is toch wie de assist gaf op de 6e en in de rebound onze 7-klapper maakte.
Serge Poppe “His Finest Hour” bleek aangebroken. Een uittrap van de VCK-goalie belandde op de brede kippenborst van Poppe en na een perfecte balbehandeling lanceerde hij Arnold perfect voor diens 3e van de middag.
Tegen het eind van de wedstrijd werden deze rollen omgedraaid en nadat Nol diverse malen had gekapt en gedraaid eindigde zijn inzet voor de voeten van Serge die met de 1-7 ervoor zorgde dat hij vereeuwigd werd in het Jan Blok Topscoorders Klassement 2016-2017.

Ondanks een overtuigende eervolle overwinning was niet alles hosanna die zaterdagmiddag,
Toontje ging –na een al door blessures gelardeerde 2e seizoenshelft weer door zijn knie en we wachten af hoe zich dat herstelt. Daarnaast waren het de laatste optredens van Nol, Benny en Jeroen….,
Ik ben zo vrij een aantal woorden van Toon uit de groepsapp te gebruiken die redelijk weergeven hoe de groep naar deze mannen kijkt; “Nol, gaan je onnavolgbare en snelle kapbewegingen missen, Jeroen, je fabuleuze reddingen en Benny, je gave traptechniek”.
Ik wil hier aan toevoegen dat we ook de doelpunten van Nol “zullen gaan missen. Met 31 voor het Bierde dit seizoen in 15 van onze 18 wedstrijden en 2 bij ons 2e kan het Jan Blok Topscoorders Klassement hem niet meer ontgaan.

Al met al toch een geweldig seizoen. Met de getemperde verwachting halverwege het linkerrijtje mee te ballen hebben we tot de laatst week om -een voor Wolfaartsdijk unieke 2 opeenvolgend- kampioensschap gespeeld en vele weken op de 1e plaats gebivakkeerd. Door meer wedstrijden onverwachts toch nog te winnen (Borssele, Apollo, SSV, Nieuwdorp, MZVC)  dan wedstrijden onnodig te verliezen (GPC, Arendskerke) hebben we dit seizoen niet het goud verloren maar zilver gewonnen.