Bierde na onnodig verlies op Arendskerke 4 minimaal 2e maar in de wachtkamer

Zaterdag 8 april 2017; Op voorhand van deze wedstrijd hadden we zoveel punten verzameld (min. 40) dat Arendskerke ons niet meer kan achterhalen (max. 39). Doordat ze in hun laatste wedstrijden nog zowel tegen ons als tegen VCK 5 moeten voetballen, kunnen zij een sleutelrol spelen in de goede(?) afloop van onze competitie.

Omdat ook Apollo 4 niet verder meer kan komen dan 39 punten is een tweede plaats minimaal ons deel.
Met zoveel mogelijk spelers als het aantal shirts en het DWF toelaat (16!) vertrokken we voor onze voorlaatste competitiewedstrijd naar onze sympathieke buurman.
Op voorhand leek deze grote wedstrijdselectie geen overbodige luxe omdat het veteranencorps van Wdijk alweer behoorlijk in zijn voegen piept en kraakt. Nol was de week ervoor nog uitgevallen maar kon beginnen (al kostte het hem moeite om in de warming-up over het dode punt te komen). Berteld en Benny kwakkelen met hun rug en de knieën van Toon de Kam (5e wissel) zijn ook niet meer nieuw. Gerry was weer fit en Mark Kloet was opgeroepen om zonodig Peter Kamstra weer te beteugelen. Laatstgenoemde koos er echter voor het duel uit de weg te gaan en nadat hij zich nog wel omgekleed had, koos hij ervoor niet in actie te komen (blessure).

Arendsk4Wolfaartsdijk3

Onder zomerse omstandigheden werd om 14.30 uur op een hard droog veld afgetrapt en ondanks dat het veld vlak leek was het moeilijk voetballen. Een wat springerige bal die regelmatig “stroopte” veroorzaakte bij ons wat slordigheden in de passing en aannames. Zijn we dan toch teveel verwent met het biljartlaken op Wdijk? Beide ploegen kwamen nog niet echt los en een klein half uur lang leek het meer op een schaakpartij dan op voetbal.  Na wat inspeelfouten van achteren uit en wat struikelpartijen op het middenveld bij Wdijk werd vaker gekozen voor opportunistischer voetbal. Iets wat uiteindelijk leidde naar de 0-1 van Wester. Na een actie in het vijandelijk strafschopgebied was zijn schot in de rechteronderhoek de keeper te machtig. Kort hierop kreeg Boot last van zijn lies maar hij verbeet zich de rest van de wedstrijd en liep door de pijn heen. Verdedigend zeker nog goed genoeg maar het leek hem aanvallend toch wat te hinderen.
Wdijk werd voor rust nog een aantal maal voor buitenspel terug gevlagd wat bij de Oranjehemden twijfels opriep. Dee uitdrukkelijke uitleg in de rust van de Arendskerkevlagger, teruglopend naar de kleedkamer, pleitte de man in onze ogen niet zo maar vrij. Al met al gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in en leek er letterlijk en figuurlijk nog geen vuiltje aan de lucht.
De tweede helft speelde Louis achter de verdediging en in verband met de importantie van de wedstrijd en een gewenst goed resultaat werd nog even gewacht met meerdere wissels.
Peter Kamstra had de 2e helft de zijlijn van het voetbalveld ingewisseld voor waarschijnlijk de feestelijke Eerste Sraskerkse Dag dus kon de ongetrainde Mark na een uurtje ballen met de nodige krampjes gewisseld worden voor Stefan B.
In diezelfde fase leek er weinig aan de hand en zowel Arendskerke als Wdijk braken weinig potten. Toch liepen we onnodig tegen een treffer aan. Ondanks herhaalde afspraken in de rust om achterin beter niet kort op te bouwen, viel een pass centraal achterin tussen 2 man van Wdijk in de voeten van een Arendskerkespeler. Ondanks de verwoede pogingen van Jeroen het onheil te keren werd het 1-1.
Aangeslagen door de treffer of door het onverwachte warme weer werd het niet veel later zelfs nog erger.
Na een corner van Wdijk werd zover achteruit gevoetbald dat een verre terugspeelbal volgde op Jeroen. Nadat Jeroen het leer weer naar voren trapte viel de bal ter hoogte van de middellijn ten prooi aan Arendskerke. Omdat Wdijk nog (te-)veel mensen voor de bal had wist Arendskerke hun overtal voorin simpel uit te spelen en kwamen we totaal onnodig 2-1 achter.
Na  het inbrengen van Ruud voor de moegestreden Jonathan, Toon voor de geblesseerde Kees K (hamstring) en Rico voor Harm vd B sleepte Wdijk zich machteloos naar het eind van de wedstrijd.
Arendskerke gaf Nol eigenlijk nooit de ruimte voor een vrij schot en enkele schoten onder druk kwamen wel in de buurt van de goal maar werden nooit doeltreffend. Ook Wester werd anderhalf uur behoorlijk aan banden gelegd. Toon bleek helaas nog verre van fit en kon en durfde daardoor eigenlijk niets te forceren en om 16.15 u was onze derde nederlaag in de laatste 2 seizoenen een feit.
Een eerste plaats hadden we tot voor deze zaterdag nog in eigen hand maar nu met 5 verliespunten meer dan VCK 5 geeft dit VCK veel betere papieren.
Wij moeten nog onze laatste wedstrijd tegen dit VCK 5 en als zij in hun nog resterende  3 inhaalwedstrijden geen puntverlies lijden is het letterlijk gespeeld.
Saillant detail is dat VCK 5 komend weekend om 14.30 uur thuis speelt tegen dit Arendskerke 4.
Wie weet, het aftellen is begonnen……

Speelschema VCK 5 en Wolfaartsdijk 3;

15 april 14.30 u Arendkerke 4 – VCK 5