Wolfaartsdijk 3 na treffen WIK en MZC terug in de subtop....

Na dit seizoen onze eerste 2 wedstrijden gewonnen te hebben, rekende een enkeling zich in de eindstand al rijk. Die doelstelling moest al snel losgelaten worden want daarna waren Colijnsplaatse Boys 3 (2-1) en SSV ’65 5 (1-3) te sterk.

Wolfaartsdijk 3 – WIK ’57 3; 1-4 (0-3)
Na een baaldag (te weinig spelers) werden we op 2 november op een stormachtig Sportpark Wolfaartsdijk overklast door de koploper WIK ’57 3.
Met een zorgwekkende kleine selectie van 11 spelers (de 12e zou er pas bij rust zijn) werd 2 november afgetrapt. Met een straffe windkracht 7 tegen was het voor ’t Derde vanaf de aftrap alleen maar tegenhouden tegen de 11 voetballers van WIK ’57.
Een kwart wedstrijd bleef het 0-0 maar na een half uur keken we toch tegen een 0-2 achterstand aan. Niet veel later viel Jordy geblesseerd uit (knie) en om toch een 11-tal op de been te houden viel Perry Eveleens in na al een wedstrijd bij VVW 2 gespeeld te hebben. Vlak voor rust werd de ruststand op 0-3 bepaald. Bouke (ook in zijn 2e wedstrijd van de middag) werd verrast door de wind toen de bal uit een vrije trap vanaf rechts door de wind gedragen in de achterste hoek viel.
Na rust was er nog even de druk van WIK en werd het nog 0-4, maar waar je dan onderlinge spelvreugde zou verwachten onderscheidde dit WIK zich met name in het mopperen en foeteren op elkaar. Iets wat hun spel ook niet meer ten goede kwam. Wdijk kon zelfs af en toe aan aanvallen denken wat een kwartier voor tijd resulteerde in onze eretreffer. Op aangeven van Berteld kon Michel de 1-4 in de touwen schuiven. Al met al een wisten we WIK op geen enkel moment in de problemen te brengen en freewheelde dit WIK al mopperend naar een simpele overwinning.

MZC ’11 5 - Wolfaartsdijk 3; 0-1 (0-1)
Een week later en intussen weggezakt in de middenmoot, was er de kans voor ons om op en tegen MZC ’11 5 te rehabiliteren. Wat ruimer in de spelers dan de voorgaande weken (JO19 was vrij) brachten de chauffeurs Boot, Michel en Rico (laatstgenoemde had zich midden in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.55u aangemeld via de app) naar de sfeerloze vlakte aan de Lange Blokweg te Zierikzee.
Bouke probeerde het Derde vooraf in het kleedlokaal op te zwepen met jaren ‘90 muziek uit zijn BoomBox maar waarschijnlijk ging daar al iets mis.
Het had er die middag alle schijn van dat wij verwend zijn met kunstgras!? In ieder geval lukte het ons niet om acceptabel voetbal te spelen op het zware hobbelig kleiige grasveld.
Ondanks een flauw zonnetje voltrok zich in de gure wind over 2x 45 minuten (?) een lamlendige slag voornamelijk op het middenveld. In de eerste helft bar slecht van beide kanten met een klein overwicht voor ons maar met enkele kleine kansjes voor MZC. Ons enig lichtpuntje kwam na een half uur toen de MZC-keeper zijn hand nog wel kreeg tegen het schot uit 2e lijn van Boot maar het leer toch in de rechterbovenhoek verdween.
Na rust met Berteld, Ruud D en Harm vd B in de ploeg moesten we toch het initiatief aan MZC laten. Zonder echt gevaarlijk te worden drukten de Zierikzeeënaren ons op eigen helft waar we bijna niet meer vanaf kwamen. Dit ondanks het harde werk van Michel, Valantis en Philip voorin.
Tegen de verhouding in lukte het ons net niet om de 0-2 te maken al was Michel er met een zondagsschot van 30 meter nog dichtbij. De keeper werd verrast door zijn schot en de bal strandde via zijn arm tegen de paal en al hobbelend precies op de doellijn. Uit een van onze zeldzame goede aanvallen werd Berteld een kwartier voor tijd op de rand van de 16 in stelling gebracht maar zijn schot was een paar meter te hoog. Omdat ook MZC onmachtig in de afronding was rommelde de wedstrijd met de 0-1 stand naar het einde. De scheidsrechter die een goede 1e helft floot maar de 2e helft wel wat op de hand van MZC was, leek vlak voor tijd wat geblesseerd en tot opluchting van ons had het er de schijn van dat hij na minder dan 90 minuten affloot.

Met misschien iets meer punten dan verdiend keerden we snel huiswaarts naar Wolphaartsdijk met de wetenschap dat we op een verrassende 4e plaats staan met een wedstrijd minder dan de nummer 1 en 2 maar wel op een straatlengte afstand ervan.

Opvallend is ook dat we gezien de huidige tussenstand alleen van de 3 ploegen boven ons hebben verloren maar kijken we naar de ploegen onder ons in de stand, dan zitten er tussen de nummer 4 (wij dus) en de nummer 12 maar 4 punten verschil zit!?!?!?
Dit lijkt dus voor ons al met een al een spannende competitie te worden.