WebsiteBannerSindsV2

Bowlen en een avondje uit

In 1e instantie stond het afgelopen weekend een voetbalkamp naar het verre Oldenzaal gepland waarnaar een representatieve delegatie van onze voetbalvereniging af zou reizen.
Of de visa niet op tijd geregeld waren of dat de kredietcrisis er voor zorgde maar het seniorenkamp kwam niet van de grond en begin januari kwam er een vervangend programma!
Zaterdag 14 januari 2012 konden de senioren gaan bowlen in Goes om daarna te gaan eten en drinken in De Oranjeboom.

Laatstgenoemd EETablissement pakte begin dit jaar net naast de verwachte eerste Michelinster maar bleek toch als een magneet op de deelnemers van die dag te werken. Niet minder dan 35 deelnemers hadden zich voor deze gedenkwaardige dag ingeschreven. Nadat enkele van de deelnemers nog aan het begin van de middag een training afgewerkt hadden, werd rond 15.45 uur de reis naar het bowlingcentrum per fiets aangevangen. In de korte rit lukte het niemand om uit de greep van het peloton te komen en eindigde de “etappe” in een massasprint bij de Zeelandhallen. Na binnenkomst in het bargedeelte werd iedereen -door het organiserend duo- onder zachte dwang ontdaan van hun eerste inleg om het drankgelag van die middag te financieren.
Pas na deze financiële plichtplegingen en de nodige eerste drankjes werden om 17.00 uur, 7 van de 12 bowlingbanen bezet door de VV Wolfersdiek.
Al snel bleek dat drank bij de één meer invloed had op het coördinatievermogen dan bij de ander.
Gooide de één spares en strikes, anderen bleken zelfs moeite te hebben met het raken van de goot.
Na 2 volle ronden werd het kaf van het koren gescheiden en de totaalscores opgemaakt om de finaleplaatsen te verdelen. Dit duurde zo lang dat enkelen achter de coulissen gingen kijken of Tom en Leon er toch niet met de met de inleg vandoor waren maar niets bleek minder waar.
Met nog slechts een half uur bowltijd moesten de finalisten; Rufus de Kok, Appie van Kessel, Cesar Kloosterman, Charlie da Silva en Gerrit Kloosterman op baan 1 uitvechten wie die middag op de platte wagen naar het volgende feestadres zou gaan. Twee uur bowlen, de tijdsdruk en een lastige aan de buitengevel grenzende bowlingbaan zorgden ervoor dat de finale spannend bleef tot aan de laatste worp.
Nadat de laatste pins omgegooid waren lieten Tom en Leon het gezelschap nog even in het ongewisse over de eindscore omdat De Oranjeboom het toneel zou worden van de einduitslag en bijbehorende prijsuitreiking. Nadat “iedereen” zich op zijn stalen ros verplaatst had bleek het drinkgelag angstvallig leeg.
Waarschijnlijk had de plaatselijke dorpsomroeper die dag zijn ronde gedaan want de sHreiskinderse- bevolking had zich thuis achter gesloten ramen en deuren verschanst in afwachting van wat er zich die avond over het Zuid-Bevelandse dorpje uit zou storten.
De enkelen die de waarschuwingen hadden genegeerd en toch in het etablissement waren, verlieten na een luidruchtige binnenkomst van de Wolferdiekse bowlinghelden alsnog het pand.
Nadat iedereen een glas met spiritueel vocht had, verloste bestuurslid Tom staand op een stoel iedereen uit zijn lijden. Nadat elke positie vocaal ondersteunt werd door het Wolfaartsdijklegioen, bleek het eremetaal - een medaille en cup met grote oren en een geschenkbon (Lukasse dakbedekkingen) met Gerry Kloosterman mee naar huis te gaan. Lees hier de pdfeinduitslagbowling.pdf

Kort hierna verdeelden de 35 matadoren zich over 2 lange tafels die op een oktoberfest in november niet hadden misstaan. Nadat alle mogelijke soorten vlees van het keuzemenu door de “dochter” van de herbergier onder luid gezang, gejoel en gewooeehh binnengedragen werd, was het de beurt aan de friet.
Volgens een Belgisch kenner onder ons ging het hier om de lekkerste friet van Zeeland.
Één van de 35 nam deze raad ter harte en stortte met een dolDRIESte actie de 1e schaal met friet geheel leeg op zijn eigen bord, zijn tafelgenoten naar friet smachtend achterlatend. Onder het ouderlijk gezag van Perry werd er wel op toegezien dat de boosdoener de gefrituurde lekkernij tot op de laatste kruimel op zou eten en alzo geschiedde.
Het bowlen had blijkbaar hongerig gemaakt en tussentijds werd nog overwogen Merien Houtekamer in te laten vliegen om de benodigde friet bij te snijden maar door een allerlaatste krachtinspanning wist de keukenbrigade de honger, en wellicht belangrijker nog de monden van het 35-koppig monster te stillen.
Na deze eenvoudige doch voedzame maaltijd werd de financiële balans opgemaakt en afgetikt waarna iedereen naar eigen goeddunken en voor eigen rekening de avond net zo nat of droog door kon brengen zo als hij zelf wilde.
Via allerlei omzwervingen over de drankkaart duurde deze bijzonder goed geslaagde dag tot in de late uurtjes en keerde de rust pas laat weer op sHreiskinders.

J.K. Bowling

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Markt Wolphaartsdijk
LI Sports
Corstanje Assurantiën
De Zeeuwse Verzekeringen
DJL Handel en Onderhoud
ISM Makelaars
Kreekes Vis
Supermarkt de Koster Wolphaartsdijk
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Bouwbedrijf De Delta
Supermarkt VeerseKreek
Kraakman
IKO BV
Zeeland Steel Center
Autoservice Jos Krijger